Tudi letos so poskrbeli za nekaj najnujnejših vzdrževalnih del.

Jutri bo v ptujski občini v pet osnovnih šol zakorakalo 229 prvošolcev. Skupaj bo sicer ptujske osnovne šole v tem šolskem letu obiskovalo kar 1949 otrok.

Z Mestne občine Ptuj so sporočili, da bo največ prvošolcev zakorakalo v Osnovno šolo (OŠ) Ljudski vrt, in sicer 81, še 19 v njihovo podružnično šolo v Grajeni, 52 v OŠ Olge Meglič, 48 v OŠ Mladika, 23 v OŠ Breg, šest pa v lani odprte nove prostore OŠ Ljudevita Pivka, ki je namenjena otrokom s posebnimi potrebami. V vseh šolah beležijo tudi nekoliko povečan vpis v prvi razred, razen v OŠ Breg, v kateri se je število prvošolčkov skoraj prepolovilo, poroča STA.

Prvič bo v Vrtec Ptuj z novim šolskim letom vključenih 165 vpisanih otrok. V varstvu bo tako skupaj 962 otrok, medtem ko je prostih še 58 mest.

Med večjimi investicijami pred novim šolskim letom na ptujski občini omenjajo vzdrževalna dela ter sanacija stenskih in talnih oblog v centralni kuhinji vrtca, kupili in montirali so dodatna zunanja igrala v treh enotah vrtca. Na OŠ Olge Meglič so obnovili pročelje, kmalu pa začenjajo projektiranje obnove OŠ Mladika, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice