Slika je simbolična.
Ptujski covidni oddelek je že poln, primorani so ga razširiti. Okrnjeni so prav vsi oddelki ptujske bolnišnice.

Ptujska splošna bolnišnica je precej hitro v jesenskem valu postala še covidna. V začetku novembra je bila primorana odpreti še intenzivni covid oddelek.

Prvoten načrt je bil, da bo ptujska intenziva namenjena štirim covidnim bolnikom. A kapacitete so premajhne. 

Sledi širitev covid oddelka, kam pa s pacienti, za katere ne bo prostora? 

Prvotna kapaciteta navadnega covid oddelka je bila 35 postelj, intenzivnega oddelka pa štiri postelje.

Anica Užmah, direktorica ptujske bolnišnice, za Ptujinfo razkrije: oba oddelka sta polno zasedena že dlje časa. 

Tako je v ptujski bolnišnici padla odločitev, da razširijo covidni oddelek. Prav danes, 12. novembra, bodo tako na navaden covidni oddelek dodali še pet postelj in tako dosegli kapaciteto za štirideset bolnikov. 

Direktorico ptujske bolnišnice smo povprašali tudi o tem, kam bodo šli pacienti, za katere prostora v ptujski bolnišnici več ne bo. 

»S širitvami se vsak dan še sprosti kaj prostora v bolnišnicah in se bodo pošiljali tja, kjer bodo v tistem trenutku proste kapacitete,« je odgovorila Užmah. Odgovor je tako preprost - ptujski covidni pacienti bodo nameščeni tja, kjer bo prostor. 

Nenujni posegi ukinjeni, izvajajo se samo nujni

V ptujski bolnišnici pa so že ukinili nenujne posege, tako izvajajo le še tiste, ki so označeni s stopnjo 'nujno' ali 'zelo hitro'. 

Kaj pa se sploh smatra kot nujen poseg? Užmah pojasni, da gre pri tem za vsako zdravstveno stanje, ki bi v primeru neoskrbe poslabšalo zdravstveno stanje bolnika. 

Do tega je prišlo, ker so izčrpani prav vsi oddelki ptujske bolnišnice. Užmah za Ptujinfo še poudari, da na covidnem oddelku pomagajo zdravniki, zdravstveni tehniki in medicinske sestre iz prav vseh ostalih oddelkov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice