Nedavno je bil objavljen razpis, s katerim iščejo vodjo ptujskega Dominikanskega samostana. Kandidatom za prijavo zadoščajo srednja izobrazba, dve leti delovnih izkušenj ter osnovno znanje dveh tujih jezikov.

Na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije so v ponedeljek objavili razpis za prosto delovno mesto vodje kongresno-kulturnega središča Dominikanski samostan. Delodajalec je občinsko podjetje Javne službe Ptuj.

Dominikanski samostan od marca 2017 vodi Pavel Magdič, s koncem leta pa se mu pogodba preko Mestne občine Ptuj izteče.

V opisu del in nalog vodje Dominikanskega samostana je poudarek na organizaciji koncertov, festivalov, stand up komedij, razstav, kongresov, okroglih miz, poslovnih srečanj, turističnih prireditev, zabavnih dogodkov, ogledov po samostanu, porok, novinarskih konferenc in tako dalje.

Vodja samostana mora sicer skrbeti tudi za pridobivanje sponzorskih, donatorskih in drugih sredstev. Pripraviti mora poslovni načrt in letno poročilo o delu, organizirati in spremljati dela zunanjih izvajalcev popravil in podobno.

O nenavadnih razpisnih pogojih

Za delovno mesto vodje Dominikanskega samostana delodajalec zahteva srednjo strokovno ali srednjo splošno izobrazbo, dve leti delovnih izkušenj, vozniški izpit B kategorije, osnovno znanje angleškega in nemškega jezika ter osnovno obvladovanje dela s preglednicami in urejevalniki besedil.

Zaposlitev vodje Dominkanskega samostana na Ptuju bo za polni delovnik in za nedoločen čas. Rok za prijavo na razpis je 3. december.

Za primerjavo: podobne pogoje delodajalci zahtevajo za receptorje in delavce montažerje, torej za precej manj zahtevna dela od vodenja Dominikanskega samostana.

Bolj kot izobrazba štejejo druge sposobnosti

Direktor Javnih služb Ptuj Alen Hodnik je pojasnil, da je delovno mesto sestavljeno iz več aktivnosti in opravil, saj dela za polni delovni čas zgolj za vodjo ni dovolj: »Objekt ne razpolaga z osebo, ki bi opravljala tudi tehniška opravila, zato smo zahtevano izobrazbo nekoliko prilagodili. Sicer pa menimo, da je tudi srednješolska izobrazba dovolj, kar se je v preteklosti pravzaprav že izkazalo.«

Poudaril je, da so bolj kot formalna izobrazba za to delovno mesto relevantne druge sposobnosti, znanja in izkušnje.

Ali bo izbran trenutni vodja samostana, bo odvisno od konkurenčnih prijav

Ugibanja, ali je delovno mesto pravzaprav oddano že vnaprej oziroma je razpis napisan za točno določeno osebo, je direktor Javnih služb Ptuj zavrnil: »Ugibanja so kontradiktorna. Če bi se razpis pisal za določeno osebo, bi se zahteve postavljale strožje in na način, da se lahko prijavi čim manjše število oseb. V tem primeru je ravno obratno.«

Ugibanja je še nekoliko razvil: »Sklepam, da očitek leti na trenutnega vodjo Dominikanskega samostana. Menim, da je korektno, da se tudi njemu omogoči prijavo na razpisano delovno mesto in da se ga kar tako ne izključi, saj ga je nenazadnje doslej opravljal zelo dobro. Ali bo izbran ali ne, pa bo odvisno od konkurenčnih prijav.«

Za konec je Alen Hodnik dodal še: »Sam bolj vidim kot problematične očitke, ki prihajajo od ljudi, ki se na delovno mesto niti nimajo interesa prijaviti ali pa se sami bojijo konkurence in tako že vnaprej opravičujejo svoj neuspeh.«

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Franci (nepreverjen)

Jaz mislim isto, da je delovno mesto že v naprej dogovorjeno. Imam tudi občutek, da je v zadnjem času tako (v tem krogu) vedno več takih oddanih delovnih mest.

krmača (nepreverjen)

razpis je pomanjkljiv, lahko bi ga vodili tudi dominikanci, če se že imenuje po njih.

In reply to by Franci (nepreverjen)

Starejše novice