Notranjost hiše v samem požaru sicer ni bila poškodovana, je pa precej škode nastalo sekundarno, torej s samim gašenjem oziroma z vodo in sajami.

Kot smo poročali v začetku tedna, je ogenj v noči iz nedelje na ponedeljek zajel meščansko hišo v ptujski vilski četrti, natančneje na Trubarjevi ulici. Včeraj so se člani Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj odzvali prošnji na pomoč in s cerado prekrili hišo.

Spomnimo. Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj in vodja intervencije Primož Korošak je za Ptujinfo povedal, da so gasilci na kraj dogodka izvozili v roku štirih minut: »Sodelovalo je 39 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Ptuj, Podvinci in Grajena, z osmimi gasilskimi vozili. Gašenje je trajalo od okoli 21. ure zvečer do okoli 2. ure zjutraj.«

Požara na ostrešju objekta so se gasilci lotili predvsem z zunanjim napadom, večino dela so opravili s pomočjo gasilske avtolestve. Poskušali so tudi z notranjim napadom, vendar je bilo iz notranjosti stanovanjske hiše do ostrešja težko dostopati.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, naj bi ogenj izbruhnil na podstrešju. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 90.000 evrov.

Policisti in kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je ostrešje zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave. O svojih ugotovitvah bodo s poročilo seznanili pristojno tožilstvo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice