Vinarji z območja podravske Vinsko turistične ceste 13 danes v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Ptuj že petič pripravljajo vinski festival Veni Vidi Vino mlado, ki bo obiskovalcem ponudil najboljša mlada vina.

Letošnji dogodek je v marsičem prelomen, saj so ga umestili v prestižno okolje starega ptujskega mestnega jedra in v drugo polovico januarja, ko bodo mlada vina letnika 2018 že pokazala svoj dodelani značaj. Obiskovalcem bo na voljo vsaj 60 vzorcev mladih vin okoli dvajsetih vinarjev.

Poleg mladih vin bo poskrbljeno tudi za kulinarično razvajanje, s katerim bo postregla Štajerska hiša kulinarike.

"Veseli smo, da lahko vinarji tega območja svoja vina predstavimo v tako izbranem okolju, kot je Romanski palacij na Ptujskem gradu. Vinogradništvo in vinarstvo je stoletja doma v teh krajih, na njem sloni velik del bogastva naše vinorodnega pokrajine in kulturnega izročila naših ljudi. Za nami stojijo mladi rodovi vinogradnikov in vinarjev, zato se za prihodnost ne bojimo," je pred dogodkom povedal predsednik Vinsko turistične ceste 13 Simon Toplak, piše STA.

Kot pravi direktor Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj Andrej Rebernišek, je festival priložnost, da ljubitelji žlahtne kapljice prvič v letu 2019 pokusijo, kar so vinogradi, ki sodijo med svetovne vinske lege, dali v zadnji letini. 

Napovedi pravijo, da bo letnik ponovno dober, pričakujejo, da bo količinsko obilnejši, z izraženo sortnostjo, lahkoten, svež in z nekoliko nižjimi alkoholi. Vinski dogodek bo potekal danes med 13. in 19. uro potekal v Romanskem palaciju na Ptujskem gradu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice