Foto: Zavod za turizem Ptuj
Z julijem so linijo ptujskega mestnega avtobusa spremenili, prevozi pa ostajajo brezplačni.

Na Mestni občini Ptuj so pojasnili, da so linijo podaljšali: »Obstoječa linija se razširi in poteka mimo trgovskih središč Qcenter, Supermesto in Qlandia do novega pokopališča Rogoznica.« Za to so se odločili zaradi številnih pobud občanov, pa tudi zaradi dolgotrajne obnove ptujske mestne tržnice.

»Tako želimo dostop do tovrstne infrastrukture omogočiti vsem, ki sicer nimajo lastnega prevoza ali želijo pot opraviti z javnim prevozom, ne lastnim. S tem spodbujamo tudi uporabo mestnega avtobusa in sledimo trajnostnemu načinu mobilnosti. Vsem uporabnikom želimo prijetno vožnjo,« so sporočili z Mestne občine Ptuj.

Ptujski mestni avtobus na pot krene na Avtobusni postaji Ptuj, ustavi se na naslednjih postajališčih: Dom upokojencev, Rimska peč, Banka - Ulica 5. prekomorske, Bratje Reš, Pod gradom, Vinarski trg, Dravska ulica, Zadružni trg, Terme Ptuj in Avtobusna postaja Ptuj. Ob izbranih terminih pot nadaljuje še do postajališč: Ptuj bolnišnica, Dornavska Merkur, Rogoznica pokopališče, Dornavska Merkur, Trgovski center Qcenter, Trgovski center Supermesto, Trgovski center Qlandia in nato nazaj na ptujsko avtobusno postajo. Celoten vozni red je dostopen tukaj.

Za informacije v zvezi z vožnjo ptujskega mestnega avtobusa se lahko obrnete na prevoznika ARRIVA Štajerska, telefonska številka je 090 74 11.

Ptujski mestni avtobus so uvedli konec leta 2015. Po najstarejšem slovenskem mestu se je sicer mogoče zapeljati tudi z Zapeljivcem, vozilom na električni pogon, ali si v sistemu Pecikl izposoditi kolo. Vsi trije omenjeni načini prevoza so brezplačni.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice