S prodajo plastenk za nakup ultrazvoka srca za otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota.

V vseslovenskem ozaveščevalno-humanitarnem projektu »Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje«, v organizaciji DROE Unirec, s podporo pri zbiranju odpadnih plastenk sodeluje tudi družba Javne službe Ptuj

V zbiralnem mesecu, od 22. marca do 22. aprila, bodo ptujske vzgojno-izobraževalne ustanove skupaj z Javnimi službami Ptuj zbirale odpadne plastenke PET, s prodajo katerih se bo sofinanciral nakup ultrazvoka srca za otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Odpadne plastenke bosta zbirali ptujski osnovni šoli – OŠ Ljudski vrt, podružnica Grajena, in OŠ Breg, za odvoz in evidenco zbranih količin pa bodo poskrbele Javne službe Ptuj.

Organizatorji želijo s tem projektom spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih obveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk – iz odpadne namreč lahko nastane nova plastenka. Krožno gospodarstvo pa je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

Sicer pa je dobrodelnost pomembna vrednota družbe 

Javne službe Ptuj ob tem poudarjajo, da je dobrodelnost zanje pomembna vrednota. Leta 2013 so v sklopu decembrskih prazničnih prireditev z izvedbo dobrodelnega koncerta že zbirali sredstva za nakup pižamic za otroški oddelek ptujske bolnišnice.

V letu 2016 pa so z zbranimi sredstvi izkazali podporo projektu »20 za 20« znanega slovenskega bobnarja Marka Soršaka - Sokija. Z zbrano prijavnino podjetij so nudili pomoč pri nabavi instrumentov za pet ptujskih osnovnih šol. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice