Miran Senčar, župan MO Ptuj (Vir: MO Ptuj Facebook)
Na včerajšnji 5. izredni seji mestnega sveta Mestne občine Ptuj so mestni svetniki sprejeli vse predlagane sklepe. Med drugim tudi sklep, vezan na javni razpis za ureditev mestne tržnice.

Ptujski svetniki so danes s prepričljivo večino razveljavili nedavno objavljen razpis, s katerim mestna občina išče izvajalca gradbenih del za skoraj pet milijonov evrov vreden, evropsko sofinanciran projekt prenove mestne tržnice. Županu Miranu Senčarju so naložili pripravo novega, a ta sklepa ne namerava upoštevati, saj je po njegovem nezakonit.

Izjavo župana objavljamo v celoti.

»Nekateri sklepi ali deli sklepov, ki so jih mestni svetniki izglasovali, so nezakoniti. Na eni strani so ignorirali nacionalno in evropsko zakonodajo glede izvajanja javnih razpisov, na drugi pa grobo posegli v pristojnosti župana.

Razpis za ureditev mestne tržnice na Ptuju je pripravljen na podlagi objektivnih meril, ki Mestni občini Ptuj omogočajo izvedbo investicije na zakonit, gospodaren in transparenten način. To, kar so predlagali mestni svetniki, da se prilagajajo razpisni pogoji, z namenom, da se bodo za posel lažje potegovali lokalni ponudniki, je kaznivo in nedopustno. Tako nacionalna kot evropska zakonodaja strogo prepovedujeta kakršno koli privilegiranje subjektov pri izvedbi javnih naročil.

Razpisani pogoji, ki smo jih objavili, so objektivni in sorazmerni z velikostjo projekta. Nadejamo se, da bomo v postopku javnega razpisa pridobili najboljšo ponudbo in ponudnika z ustreznimi kvalifikacijami.

Odločitev mestnih svetnikov je sporna tudi zaradi tega, ker grobo posega v pristojnosti župana. Kljub sprejetim sklepom sem dolžan zagotoviti zakonitost poslovanja v Mestni občini Ptuj, zato nezakonitih sklepov, ali njihovih delov, ali sklepov, ki jemljejo pristojnosti župana, ki so mi jih z izvolitvijo dali občani Mestne občine Ptuj, ne bom izvajal, saj so v nasprotju z veljavno zakonodajo, ki je vedno nad odločitvami mestnega sveta. Početje mestnih svetnikov razumem kot politično blokado projekta, ki smo ga pripravili, ga uvrstili v proračun in je tik pred izvedbo.«
 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

partizan (nepreverjen)

toti župančeki ga pa res serjejo,,,,trebalo bi jih jebat,, Mestni svet je oblast ,,,župan ne more ničesar narediti brez mestnega sveta,,,No lahko že ,,,npr da gre vcat

Starejše novice