Pustni torek na ulicah Ptuja (foto Špela Težak)
Pozanimali smo se, kje se bomo zabavali med pustom.

Ni skrivnost, da ulice Ptuja med svečnico in pepelnico živijo v prav posebnem duhu. Ptujčani se radi pohvalijo, da je največji čar pustnega (letnega) časa v barih po starem mestnem jedru, na njihovih terasah na ulicah, ko se pobira »pustni davek«, se poje, pleše in veseli.

V sklopu EtnoFesta, t.i. etnografskega stebra 58. Kurentovanja bodo ulice in trgi gostili kar pet povork, med njimi otvoritveno etnografsko, ki bo 3. februarja in mednarodno karnevalsko povorko, v nedeljo, 11. februarja. Na Mestnem trgu se bodo vsak večer zvrstili tudi prikazi tradicionalnih likov ter nastopi šol, vrtcev, društev in domačih glasbenikov. 

Dva vikenda pred svečnico smo na Ptujinfo.com raziskali kje in kako se bomo v starem mestnem jedru zabavali ob večerih. Razkrivamo že znane, tradicionalne dogodke. Seznam bomo sproti dopolnjevali, prav tako bomo svoje občutke vestno spremljali na našem Instagramu v živo, vse dni med svečnico in pepelnico.

2. februar

After Work Party

The Legend Pub že tradicionalno vabi na zabavo po službi na zadnji predpraznični delovni dan. DJ David NYX med 16. in 19. uro, koktejli in sproščeno druženje za uvod v pust.

Kurentov skok

Tradicionalni obred, ki naznani začetek pusta se vsako leto zgodi na domačiji 2. Princa karnevala Matevža Zokija v Budini pri Ptuju. Dogodek privabi veliko ljudi, zadnja leta tudi iz drugih krajev in tudi turistov. Letošnji kurentov skok bo še vsaj malo bolj poseben, saj bo proslavil še vpis obhodov kurentov na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Dogodek traja med 23. 1n 1. uro zjutraj.

Špela Težak

8. februar

Gatsbyjeva noč

Izvedeli smo, da letos na Ptuju pustuje tudi veliki Gatsby, ki vas vabi na svojo zabavo v The Legend Pub. Mehurčki, bleščice in D*Sun  na vinilkah za najboljši house v mestu. Dress code v stilu filma obvezen.

9. februar

Putni disko žur

Live band in ples v ritmih funka, soula, RNB-ja, hip hopa. Tradicionalna CID-ova pustna zabava v stilu 70-ih, 80-ih in 90-ih vsako leto privabi veliko plesnih navdušencev.

10. februar

Ptujski pustni trikotnik

Za največje popotniške sanjače so moči združili The Legend Pub, Bodi in Marakuja, in vzpostavili avanturistično sanjsko pot na relaciji Murkova 6 – Vošnjakova 8 – Heroja Lacka 8. Čakamo podrobnejše informacije, vemo pa, da je dress code pižama.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice