Pustni torek 2017 (Foto Špela Težak)
Ob 12. uri bodo ulice in trge Ptuja zapolnile maske in liki, ki bodo še zadnjič proslavili pust in ga ob 17. uri pokopali do svečnice 2019.

Po tradiciji je zadnji dan pusta, dan, ko se delo zaključi opoldne, ulice in bari v starem mestnem jedru pa napolnijo z ljudmi. Začetki praznovanja zaključka pusta segajo desetletja v zgodovino in prav vsako leto se najde delodajalec s sedežem v Ljubljani, ki se čudi, zakaj je treba zapreti banko ali trgovino že ob 12. uri. 

Tradicionalno se bo 58. Kurentovanje zaključilo s pokopom pusta pred Mestno hišo ob 17. uri. Še pred tem, že od 10. ure pa bo na dvorišču Ptujske kleti zaključek Mistične kurentove transverzale, aktivnosti, ki je med pustom povezala gostinske obrate v starem mestnem jedru, obiskovalce – udeležence pa spodbujala h kroženju med ponudniki pustne kulinarike v mestu. Zadnji postaji transverzale, številki 14 in 15, pa bosta odprti samo danes. Udeleženci lahko še danes ožigosajo postojanke, nato pa v šotoru na dvorušču Ptujske kleti oddajo svoj Vodnik po Mistični kurentovi transferzali in se potegujejo za nagrade.

Pestro dogajanje pa se obeta tudi pri ostalih gostinskih ponudnikih. Zagotovo ne gre zamuditi dogajanja v Orfeju, Muzikafeju, Bodiju, Legendi, Loungu, Malini, Marakuji in drugih, prav vsi so se med pustom potrudili in pripravili pester program. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice