Nedavno se je na Slomškovem trgu v Mariboru odprla nova cvetličarna, ki navdušuje s svojim inovativnim pristopom. Cvetje sicer ponujajo v sami cvetličarni, a ga lahko stranke naročijo tudi na dom kar preko spleta.

Ideja o spletni cvetličarni je nastala po vzoru uspešnih ameriških cvetličarn. Morda do nedavnega pri nas še res nismo pomislili, da bi šopek poslali kar preko spleta, a prav to ponuja Sopek.si.

Tako lahko šopek naročimo tudi, če pade materinski dan na nedeljo in dostavna služba ne dela.

Tudi radovedni klici, ali bo šopek res dostavljen

Pri nakupu šopka morda najprej pomislimo na to, da rože vidimo in vonjamo. A verjetno si do nedavnega nismo zamišljali, da bomo lahko tudi cvetje pri nas kupovali preko spleta.

»Poslati šopek, brez da bi ob tem morali fizično obiskati cvetličarno, je v tujini že dolgo časa popularen način nakupa cvetja in šopkov za vse vrste priložnosti,« pravita Aljaž Sahornik in Jakob Ferčec, ustanovitelja Sopek.si. 

Pri tem dodajata, da so bile njihove stranke dokaj skeptične do storitve dostave šopka na dom. »Zato smo prejeli kar nekaj radovednih klicev z vprašanjem, ali bo šopek res dostavljen,« še povesta o svojih začetkih. 

Sedaj, ko se je praksa naročanja šopka preko spleta in dostave že vpeljala, sta se Aljaž in Jakob odločila, da cvetje ponudita tudi v cvetličarni.

Aljaž Sahornik in Jakob Ferčec, ustanovitelja Sopek.si.

Naročilo preko spleta ali nakup na Slomškovem trgu

Odslej jih lahko obiščete v novi cvetličarni, ki so jo nedavno odprli v Mariboru na Slomškovem trgu, kjer poleg svežega ter suhega cvetja, nudijo tudi ostale dodatke ter dekorativne elemente, kot so sveče, vaze ali stojala iz keramike, stekla ter drugih materialov. 

»Odločitev je tako posameznikova, ali se bodo stranke raje podale na splet ali v našo poslovalnico. Ne glede na način, ki ga bodo izbrali za nakup, pa strankam zagotavljamo hitrost dobave, spremljanje trendov ter nenehno skrb za sveže cvetje. Šopke vedno prilagajamo letnim časom ter zadnjim trendom, seveda pa imamo tudi nekaj klasik,« razlagata Aljaž in Jakob.

In kakšni so načrti za prihodnost?

»Želimo, da cvetličarna cveti tako kot naši šopki. Seveda, si tako kot vsako podjetje želimo, da podjetje raste ter cveti. Vemo, da se trudimo v pravo smer, ko prejmemo pohvale strank ali pa zasledimo reakcije prejemnikov šopka. To je največja nagrada in potrditev za naše delo,« zaključujeta Aljaž in Jakob.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice