Z novim koronavirusom se je okužil tudi mariborski župan Saša Arsenovič. Preverili smo, s kom je bil župan v tem času v stiku in ali je morebiti okužil še koga drugega.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je v sredo opravil hitri test na novi koronavirus, ki je potrdil njegovo okužbo.

Po javno dostopnih podatkih in podatkih, ki smo jih prejeli iz občine, se je župan najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče.

»Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, od koder vse Mariborčanke in Mariborčane poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov,« sporočajo zaposleni v pisarni za odnose z javnostmi na Mestni občini Maribor.

V karanteni vsi sodelavci, tudi poslanci in vodstvo islamske skupnosti

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v direktnem stiku z županom, so z včerajšnjim dnem v karanteni na domu.

Med njimi so podžupan Gregor Reichenberg, vodja kabineta župana Jelka Vrečko in zaposleni Alenka Kocjančič, Sanja Hrgota, Mateja Štanc, Petra Peklar, Igor Leskovar, Neva Pipan in Nataša Ritonija.

V ponedeljek se je župan srečal še s poslanci Lidijo Divjak Mirnik (LMŠ), Francem Trčkom (SD), Andrejem Rajhom (SAB), in Dejanom Kalohom (SDS). Zaradi inkubacijske dobe so do ponedeljka vsi štirje poslanci doma v karanteni.

Isti dan je na občini potekalo srečanje med vodstvom Mestne občine Maribor in vodstvom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v sestavi Nedžad Grabus, mufti Islamske skupnosti v Sloveniji, Nevzet Porić, generalni sekretar Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, Hilmo Avdič, predsednik Islamske skupnosti Maribor ter Zinaid Mahmutagič, glavni imam v Mariboru.

Omenjeni so se odločili, da bodo samoiniciativno odšli v karanteno zaradi odgovornosti do svojih družin in širše skupnost.

V torek je bil Arsenovič v stiku tudi z dvema veleposlanikoma. Potekalo je namreč spoznavno vljudnostno srečanje med Sašo Arsenovičem in Krzysztofom Olendzkijem, veleposlanikom Republike Poljske v Republiki Sloveniji. Župana je isti dan obiskal tudi Timur Eyvazov, veleposlanik Ruske federacije v Republiki Sloveniji.

Zadnji javni nastop je župan opravil v torek v Slovenj Gradcu, kjer je bil priča v tožbi Matjaža Štandekerja proti Bojanu Požarju.

Vodenje Mestne občine Maribor prevzema podžupan Samo Peter Medved

Nadomeščanje župana in vodenje Mestne občine Maribor prevzema podžupan Samo Peter Medved. Ta je koronavirus že prebolel, saj je v sredo opravil test na protitelesa, ki je pokazal, da protitelesa ima in je zato zaščiten.

Mestna občina Maribor bo s ponedeljkom, 19. oktobrom, uvedla tudi delo od doma za nekatere zaposlene z namenom zagotavljanja varnosti zaposlenih, normalnega poslovanja predvsem kritičnih procesov in funkcij in še, da so sodelavci čimbolj ločeni po pisarnah.

»Za nemoteno delo Mestne občine Maribor si bomo prizadevali po najboljših močeh,« še sporočajo iz občine.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Petra Ažman (nepreverjen)

Rumeno

Starejše novice