Avtor fotografije: Daniel Novakovič/STA, https://servis.sta.si/fotoservis/1132947
Prvi dan predčasnega glasovanja je svoj glas oddalo 35.754 volivk in volivcev. Za primerjavo, leta 2018 se je prvi dan predčasnega glasovanja udeležilo 11.713.

Med ljudmi utripa močna želja po spremembah. Socialni demokrati se zavezujejo, da je glas zanje, glas, da bo drugače. »Drugačna Slovenija. To je naš načrt. Boljša za vse. Zato je nujno se udeležiti volitev.

Svoj glas za spremembe lahko oddate še danes na predčasnem glasovanju od 7. do 19. ure na UE Ptuj. Ne pustite, da drugi odločajo o vaši prihodnosti,« sta poudarili Vlasta Stojak in Brigita Tetičkovič, kandidatki SD za poslanki v okrajih Ptuj I in Ptuj II.

»Bolj kot kadarkoli prej v življenju sem prepričana, da lahko živimo in delamo drugače. Ni potrebno, da se bojimo prihodnosti. Prepričana sem, da je smer, v kateri gremo kot družba danes, popolnoma napačna.

Hočem korenite spremembe, da vrnemo ljudem dostojanstvo, spoštovanje, ustavne pravice in dostojno življenje,« je poudarila Vlasta Stojak o razlogih za kandidaturo in povabila vse, da se udeležijo volitev in ji pri tem, da bo v naši državi drugače, pomagajo.

Vlasta Stojak, Ptujčanka, mati dveh odraslih sinov, pedagoginja, sociologinja in podjetnica, je na nedavnem soočenju v organizaciji medijskih hiš BKTV in Večera najbolj prepričala ljudi.

V spletni anketi ji je glas dalo 21 odstotkov sodelujočih, največ od sokandidatov. Vlasta Stojak poudarja, da so edini pravi pokazatelj volitve, zato poziva vse, da se volitev udeležijo in obkrožijo 12.

Brigita Tetičkovič, ki kandidira v okraju Ptuj I, kot mama treh otrok vstopa v politiko ni načrtovala, a jo je skrb, kako bodo živeli naši otroci prepričala, da se je nujno potrebno aktivirati. »Delam na centru za socialno delo in vsak dan rešujem težave ljudi.

Vem, kako živijo naši ljudje, kaj jih skrbi, kaj jim je pomembno. Prepričana sem, da znamo delati drugače. Bolje in za dobrobit vseh nas,« je izpostavila.

»Spoštovanje, solidarnost, enakopravnost, strpnost naj postanejo naše prednosti. V čast mi bo, da se bom lahko borila za vas, za naše Spodnje Podravje. Zato na volitvah obkrožite 12,« je v nagovoru ljudem poudarila Brigita Tetičkovič.

Slovenija bo v nedeljo odločala o svoji prihodnosti. Imamo jasno izbiro. Odločali bomo med nevarnostmi sedanje oblasti, nepredvidljivostjo novih eksperimentov ali varno in zanesljivo izbiro.

Socialni demokrati so zanesljivo najbolje pripravljena izbira za vodenje Slovenije. Ekipa z načrtom za spremembe. Da bo drugače.

Starejše novice