Fotografija je simbolična.
V Društvu proti mučenju živali Ptuj lastnike psov opozarjajo, da so pozorni na to, kdo se giblje okoli njihove hiše. Zakaj?

Že lani jeseni so v Društvu proti mučenju živali Ptuj opozarjali na kraje živali na območju Upravne enote Ptuj, predvsem v Halozah.

Po neuradnih informacijah so takrat neznanci tri pse iz naselij Ljubstava, Ložina in Podlehnik odpeljali v Zavetišče za živali Maribor. Živali so bile kasneje lastnikom vrnjene.

Kdaj poklicati policijo?

Zdaj se zgodba očitno ponavlja. V ptujskem društvu proti mučenju živali so objavili opozorilo vsem lastnikom živali v okolici Ptuja: »Spet se pojavljajo osebe iz Maribora, ki so v lanskem letu hodile po Halozah in odvažale pse kar z dvorišč. Sedaj prihajajo prijave na veterinarsko inšpekcijo o njih.«

Predsednica omenjenega društva Kristina Pšajd je lastnikom živali zato svetovala, da so pozorni, kdo hodi okrog njihove hiše in zakaj: »Ne nasedajte lažem, da so poslani od društva v kontrolo. Če koga zasledite, nemudoma pokličite policijo ali veterinarsko inšpekcijo oziroma 112.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice