Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so sporočili, da so zaposleni, ki so bili v tesnem rizičnem stiku s sedmimi okuženimi zdravniki, še zmeraj v samoizolaciji, kontrolna testiranja so predvidena 8. in 9. dan po kontaktu oziroma takoj, ko se pojavijo klinični znaki. 

Do tega trenutka so identificirali stik s sedmimi okuženimi zdravniki pri 30 hospitaliziranih pacientih in 31 zdravstvenih delavcih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. 

Klinični znaki so se doslej pojavili pri enem zdravstvenem delavcu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki je bil v samoizolaciji, testiranje je pokazalo pozitiven rezultat.

Rezultati dodatnih testov zaposlenih v zdravstvenem domu negativni

Iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor pa so dopoldne sporočili, da je vseh 20 zaposlenih iz organizacijske enote nujne medicinske pomoči, pri katerih so včeraj še dodatno opravili testiranje, negativnih na covid-19.

V drugem krogu testiranj je bila včeraj pri enem zdravstvenem delavcu, ki je bil na prvem testiranju negativen, potrjena okužba s covid-19.

Posledično so dodatno pri še 20 zaposlenih iz organizacijske enote nujne medicinske pomoči opravili testiranje. Pri vseh dvajsetih zdravstvenih delavcih so bili rezultati testa negativni. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice