FOTO: Sonja Breznik (Zgornje Jablane)
Do konca tega meseca si je v sedmih vaških središčih občine Kidričevo mogoče ogledati neverjetne jesenske dekoracije.

Pod okriljem Turističnega društva občine Kidričevo in destinacije Visit Ravno polje so 8. septembra uspešno izpeljali že 13. prireditev Zahvala polju, s katero so se naravi simbolično zahvalili za njene darove.

V okviru letošnje prireditve so prvič pripravili tudi tekmovanje v jesenski okrasitvi vaških središč občine Kidričevo. Sodelovalo je sedem vasi: Starošince, Pongrce, Zgornje Jablane, Cirkovce, Mihovce, Župečja vas in Lovrenc na Dravskem polju.

»Prav vsaka jesenska dekoracija v vsaki vasi je bila izvirna in je pripovedovala svojo zgodbo,« so povedali v Turističnem društvu občine Kidričevo.

FOTO: Sonja Breznik (Lovrenc na Dravskem polju)

Vse dekoracije si je ogledala in jih ocenila strokovna komisija iz Hortikulturnega društva Maribor, to letos obeležuje 150-letnico delovanja. Komisija je dekoracije ocenjevala po več kriterijih, šteli so: zgodba, izvirnost, postavitev, duhovitost, detajli, trud, domiselnost, izvedba, celoten vtis in srčnost.

FOTO: Sonja Breznik (Mihovce)

Laskavi naziv Najlepše okrašenega vaškega središča je pripadel vasi Zgornje Jablane. Ta si je tako prislužila gostovanje 14. Zahvale polju, ki bo v nedeljo, 6. septembra prihodnje leto. Poleg nagrade je zmagovalna vas prejela še štafeto prireditve, ki jo bo prihodnje leto predala naslednjemu zmagovalcu.

Drugo mesto je zasedla Župečja vas in tretje Starošince, četrto mesto in posebno pohvalo so si prislužile Mihovce.
 

FOTO: Sonja Breznik (Pongerce)

Na letošnji Zahvali polju v Kungoti pri Ptuju se je okoli 600 obiskovalcev naravi zahvalilo za bogat pridelek, se družilo ob dobri glasbi, nastopih in kulinaričnih dobrotah. Za bogat program je poskrbelo kar 107 nastopajočih: ansambel Razpon, Kulturno društvo Kungota, Folklorna skupina Osnovne šole Cirkovce, Plesna točka Osnovne šole Lovrenc, Tamburaški orkester Kulturno-umetniškega društva Ivan Lončarič iz Trnič, Folklorna skupina iz Crikvenice, klapa iz Selc in Ansambel učencev Osnovne šole Kidričevo Mačkoni. Posebej so se izkazala društva in osnovnošolci, ki so pripravili »bobove« jedi.

FOTO: Sonja Breznik (Župečja vas)

Predsednica Turističnega društva občine Kidričevo Sonja Breznik je povedala: »Ljudje na Ravnem polju smo že od nekdaj navezani na ravnico in na rodovitno zemljo, ki nas vsako leto obdari s pridelki. Skozi stoletja so se na različne načine zahvaljevali polju, danes pa to počnemo v obliki kulturno-zabavne prireditve, ki je prepoznavna pod imenom Zahvala polju in je letos potekala že trinajstič. Z udeležbo na prireditvi smo izjemno zadovoljni, prav tako tudi z izvirnim sodelovanjem okoliških vasi, ki so se zelo izkazale.

FOTO: Sonja Breznik (Cirkovce)

S tovrstnimi prireditvami želijo prispevati k promociji turistične destinacije Visit Ravno polje, ki je nastala leta 2018 s povezovanjem lokalnih ponudnikov občin Kidričevo in Starše, in privabiti čim več ljudi v svoje kraje, jim približati podeželje, bogato dediščino in ponuditi nepozabna doživetja.

FOTO: Sonja Breznik (Starošince)
FOTO: Sonja Breznik (Zgornje Jablane)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice