Ptujčani so že večkrat opozorili na neurejene in zanemarjene dele mesta. Črna točka ostajajo tudi stranišča na ptujski avtobusni postaji. Kdo bi moral ukrepati, še vedno ni jasno.

V družbi Arriva Štajerska, eni od etažnih lastnikov objekta na Osojnikovi cesti 11, so opomnili, da ne gre za avtobusno postajo, temveč avtobusno postajališče. Lani so tam izvedli okoli 100.000 evrov vredno investicijo, so povedali: »Prenovili smo čakalnico, prodajno mesto, pisarniški del in sobo za voznike.«

Kljub posodobitvam postajališče ostaja brez javno dostopnih sanitarij oziroma so te zaklenjene, ključa pa na blagajni nimajo. Mestna občina Ptuj je družbo Arriva Štajerska že predlani pozvala, naj stranišča odpre za javno uporabo, a se to doslej še ni zgodilo.

Ptujsko avtobusno postajo so zgradili leta 1969, od takrat se ni veliko spremenilo. V železobetonski zgradbi poleg blagajne danes delujejo še trafika, trgovina z oblačili in gostinski lokal, dva poslovna prostora sta prazna. Tako objekt kot okolica sta videti precej zanemarjeno.

V Arrivi Štajerska, upraviteljici postajališča, so poudarili, da morajo v skladu z Zakonom o prevozih v cestnem prometu infrastrukturne objekte in prostore za opravljanje dejavnosti avtobusnih postaj in najpomembnejših avtobusnih postajališč zagotoviti samoupravne lokalne skupnosti.

Potnikov pa, ki na Ptuju izbirajo med 228 avtobusnimi povezavami, birokratske zagate in spori najbrž ne zanimajo …

Članek je nastal v sodelovanju s časnikom Delo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice