V Domu starejših občanov Ljutomer se je epidemiološka slika izboljšala, zato so začeli sprejemati prve obiskovalce.

Ljutomerski dom je veljal za eno večjih žarišč okužb s koronavirusom v Sloveniji, toda počasi se stanje vendarle izboljšuje. Kot so sporočili iz vodstva, se je situacija v domu s pomočjo kadra iz UKC Maribor umirila, zato so vzpostavili stanje, ki je varno za stanovalce in obiskovalce.

Pred tem so sicer domu pomoč nudili tudi kadri iz zdravstvenih domov in soboške bolnišnice.
 

Danes napovedanih 18 obiskovalcev

"Obiski morajo biti vnaprej dogovorjeni po telefonu, svojci morajo poklicati na številko, ki je objavljena na naši spletni strani," je dejal direktor Tomislav Nemec.

Obiski so omejeni na eno osebo, posamezen obisk pa traja 20 minut in se izvaja na zunanji pokriti terasi, le izjemoma pa v sobi varovanca. Kot še pojasnjuje Nemec, mora vsak obiskovalec predhodno izpolniti izjavo o svojem zdravstvenem stanju, priporočljivo pa je tudi, da s sabo ne prinašajo nobenih stvari.

Prve obiskovalce so začeli sprejemati že včeraj in zabeležili 9 obiskovalcev, za današnji dan pa je napovedanih 18 obiskov s strani svojcev varovancev, ki so nastanjeni v ljutomerskem domu.

Domovi za starejše bodo sicer svoja vrata za nove sprejeme odprli predvidoma s 25.5, je dejal minister Janez Cigler Kralj na včerajšnji tiskovni konferenci. Še ta teden pa naj bi dobili vsa potrebna navodila.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice