Slika je simbolična.
Državni sekretar Jure Leben se je sestal z župani Spodnjega Podravja, rešitev za ptujski del hitre ceste od Ptuja do Ormoža še vedno ni znana.

Državni sekretar Ministrstva za infrastrukturo Jure Leben tudi na tokratnem sestanku z večimi župani Spodnjega Podravja v Markovcih ni mogel podati odgovorov o trasi ptujskega dela hitre ceste proti Ormožu. Župani Spodnjega Podravja se zavzemajo za južno variant, ki bi prečkala območje Nature, poroča STA.

Leban je ponovno poudaril, da je hitra cesta eden od prioritetnih projektov vlade ter da še vedno velja v jeseni predstavljena časovnica za nadaljevanje del na gradbišču, ki zaradi propada dveh gradbenih podjeji ni dočakal dokončanja del. 

Razpis zaključen, kaj sledi?

Razpis je bil že zaključen, tako da je izvajalec že izbran. V pomladnih dneh bodo pričeli s prestavitvijo 110 kilovoltnega daljnovoda. Naslednji mesec bo Dars objavil razpis za gradbena dela na viaduktu Sejanca, kar bo po Lebnovih besedah tudi prvi smiseln tehnični poseg za gradnjo na tem odseku, s katerim bodo pokazali, da mislijo resno.

Leben meni, da so bili župani danes zadovoljni s predstavljenim. V zvezi s traso zadnjega dela ceste in priključkom na avtocestni križ pri Ptuju je Leban ponovno povedal, da so že v lanskem letu na Ministrstvo za okolje dali pobudo za začetek postopka prevlade javne koristi, a je slednje izdalo negativno mnenje.
Leben je pojasnil, da je Ministrstvo za okolje mnenja, da doslej ni bilo presojanih dovolj variant, ki bi izpeljavi ceste na južni strani Ptujskega jezera, slednja pa se nahaja na območju Nature 2000, poroča STA.

»Najbolj pomembno je po našem mnenju, da načrtujemo začetek gradnje viadukta maja letos, delamo na odkupu preostalih potrebnih zemljišč in pridobivanju gradbenih dovoljenj na ostalem odseku, ob tem pa peljemo postopke za izpeljavo zadnjega dela trase. Te postopke vodi okoljsko ministrstvo, zato se naslednji korak pričakuje od njih,« je povedal Leben.

Odziv župana

Župan Markovcev Milan Gabrovec je zadovoljen, da so znova dobili zagotovila o začetku gradnje, hkrati pa si želi čim prejšnjega in za lokalno okolje ugodnega dogovora glede trase v njihovi občini. Potrdil je, da se zavzemajo za južno varianto, danes pa naj bi na sestanku dobili nekaj informacij o tem, kaj storiti, da bi okoljsko ministrstvo sprejelo pravo odločitev in bi prevladal javni interes pred okoljem, še poroča STA

»Glede na to, kaj vse se v EU gradi na območjih Nature, sprenevedanje okoljskega ministrstva ne bi smelo trajati v nedogled. Upam, da bo hitra cesta v dveh ali treh letih pripeljana do Markovcev, do takrat pa bi našli tudi primerno rešitev za južno varianto z določenimi omilitvenimi pogoji ter bo tako razmeroma gost promet čim manj časa speljan po predvidenih začasnih povezavah,« je pojasnil župan Markovcev.
 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Ptujčanka (nepreverjen)

Spuhlja te začasne obremenitve prometa ne bo prenesla. Že zdaj je nevzdržno. Hiše so praktično na cesti in jim jih tako trese, da se že podirajo. V življenjski nevarnosti so prebivalci in vozniki. Ta cesta je popolnoma neprimerna za takšen promet...kaj šele za večjega?!! Cesta je preozka in popolnoma uničena. Grajena je bila za lokalni promet. Ne vem, kakšne prometne strokovnjake imamo pri nas, da tega ne vidijo?!??

Nina (nepreverjen)

Ta cesta ni primerna za tovornjake..itak

Ptujčanka (nepreverjen)

Naj si pridejo pogledat z ministrstva to ozko cestico na katero mislijo speljat promet..jih bo kap..kdo si je to zmislil sploh?.!?

Starejše novice