Že tradicionalni projekt Centra interesnih dejavnosti Ptuj bo potekal jutri med 10. in 12. uro, na ptujski tržnici. Svoje programe bo predstavilo kar 23 organizacij.

»S projektom želimo ponuditi prebivalcem Mestne občine Ptuj pregled aktivnosti, ki so v glavnem namenjene mladim in otrokom v njihovem prostem času. Proti čas in njegov pomen se je skozi čas spreminjal, tako njegov pomen kot tudi njegovo preživljanje. Danes je prosti čas vrednota, ki zavzema pomembno mesto v življenju vsakega posameznika. Ker ga je vse manj, je pomembno kako ga preživimo. Predvsem je pomembna kvaliteta njegovega preživljanja. Zato želimo skupaj z organizacijami predstaviti široko paleto kvalitetne ponudbe, ki obstaja v naši občini,« je dejal vodja projekta Jurij Šarman.

V letošnjem letu svoje programe predstavlja kar 23 organizacij, 5 več kot v letu 2016.

Foto: arhiv CID Ptuj

Predstavile se bodo naslednje organizacije: Center interesnih dejavnosti Ptuj in Mestni kino Ptuj, Center za socialno delo Ptuj, Bodi dobro, zavod za spodbujanje razvoja otrok in odraslih, Brainobrain Ptuj, Društvo prijateljev mladine Ptuj (DPM Ptuj), Društvo za razvoj in izvajanje programov pomoči - Ars Vitae, Društvo Sožitje Ptuj, Društvo za šport invalidov Most Ptuj (DŠI Most Ptuj), Helen Doron English studio Ptuj, Judo klub Drava Ptuj, KUD Fürstova hiša, Ljudska univerza Ptuj, Mali ustvarjalci, Mestno gledališče Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, Radioklub Ptuj, Rekreacijsko-ustvarjalno društvo Eleja, brata Malek, Slovensko popotniško združenje, The SwingBrats Maribor, Zavod TuRA Ptuj, Zasebni vrtec Vilinski gaj, Zgodovinski arhiv na Ptuju in Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj.

Foto: arhiv CID Ptuj

Na pobudo Silve Razlag, predsednice Društva za šport invalidov Most Ptuj, se jim bodo s svojim avtobusom za odvzem krvi letos pridružili tudi iz Centra za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

"Želimo opozoriti na pomen krvodajalstva tudi v našem okolju. Ob tem se bodo obiskovalci lahko odločili za določitev svoje krvne skupine. Odvzem krvi na samem mestu ne bo mogoč, na voljo pa bodo obrazci preko katerih bodo posamezniki, ki se bodo za to odločili povabljeni na testiranje ustreznosti krvi," napoveduje Šarman.

Glede na to, da sta visok krvni tlak in sladkorna bolezen visoko na lestvici vzrokov za človekovo smrt, so k sodelovanju povabili tudi Zdravstveni dom Ptuj z namenom sodelovanja pri promociji zdravega načina življenja. Obiskovalci si bodo lahko izmerili krvni tlak in stopnjo sladkorja v krvi.

Foto: arhiv CID Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice