Okužbe s koronavirusom so zabeležili tudi v Domu upokojencev Ptuj, tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih. Kakšno je tam trenutno stanje?

V četrtek, 19. novembra 2020, je bilo v Domu upokojencev Ptuj s koronavirusom okuženih 152 stanovalcev in 43 zaposlenih. Delež okuženih stanovalcev je znašal 23 odstotkov.

Včeraj, 23. novembra 2020, pa so bile okužbe potrjene pri 148 stanovalcih in 41 zaposlenih.

Okužbe so bile v enotah Ptuj, Kidričevo in Muretinci. V enotah Juršinci in Koper okužb doslej ni bilo.

Od okuženih stanovalcev ptujskega doma upokojencev jih je bilo včeraj 30 hospitaliziranih, 118 pa v rdečih conah v enotah Ptuj in Muretinci. V slednji enoti so rdečo cono vzpostavili za osebe z demenco.

Minuli konec tedna sta umrla dva stanovalca Doma upokojencev Ptuj, okužena s koronavirusom. Eden je umrl v bolnišnici, drugi pa v domu upokojencev.

Obiski ožjih svojcev so spet dovoljeni

Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je dejala: »Včerajšnji rezultati nakazujejo, da se trend širjenja okužb v domu umirja.«

Včeraj so tri stanovalce, ki so okužbo s koronavirusom preboleli, premestili nazaj v njihove sobe. Na delo se je vrnilo osem zaposlenih.

Okužene stanovalce v rdeči coni dnevno spremlja zdravnik Zdravstvenega doma Ptuj. Vse, ki se jim stanje poslabša, napoti v bolnišnico.

Od včeraj so spet omogočeni obiski ožjih svojcev. Obiskovalci morajo seveda upoštevati predpisani protokol za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom.

Vir: Dom upokojencev Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice