Murskosoboški škof Peter Štumpf pravi, da domnevna nadlegovalka širi hude laži in grožnje.

Zadnje dni medije polni zgodba o domnevnem nadlegovanju soboškega župnika Gorana Kuharja s strani faranke, ki je o dogajanju javno spregovoril, oglasila pa se je tudi domnevna zalezovalka.

Tudi zato se je na dogajanje v Škofiji Murska Sobota že drugič odzval tamkajšnji škof Peter Štumpf, ki pravi, da se odloča, ali bo nad nadlegovalko izrekel interdikt ali ne.

Kaj je interdikt?

Interdikt je milejša oblika cekvene kazni, ki v praksi pomeni suspenz opravljanja cerkvenih dejavnosti oziroma prepoved vstopa v cerkev.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Pa kaj ta 'nes… (nepreverjen)

V cerkev lahko hodijo vsi Katolicani in ne more en duhovnik iz osebnih razlogov prepovedati vstopa. Bolj primerno bi bilo: odstop zupnika, duhovnikov in skofa.

zadosti laži (nepreverjen)

Župnija Beltinci, ustanovitelj zas. glasbene šole Beltinci

Ravnatelj glasbene šole davle nezakonite odpovedi enomi istomi profeseri, 2x za isto stvar, pa vse je na sodišči
zgujbo.. Pa zdaj je še 3 odpoved dal, pa dal izpisati vse učence iz razreda ka izgleda kak poslovni razlog. Za svojo korist ali ka reši svojo rit je zlorabo zaupanje staršov, šteri so mislili, ka on njim dela usluga, v bistvi so pa starši delali njemi uslugo pa še lagali pod prisego na sodišču.

Vidite župljani, kam gre vaš težko prigarani denar, kateraga namenite za cerkev!

Tu bo zdaj menjava župnika, kako le bo poročilo o financah!

Ta zgodba, pa kakšna koli je, je zelo prav prišla tak Benkoviču kak tudi škofi. Že pred mesecem dni je bilo v javnost dano, ka ideta v Beltince za župnika Kučko iz Ljutomera in Lažeta iz Sobote za kaplana! Menjave pa so 1 avgusta. Zdaj se že javno zna, ka v Beltincaj nika več ne funkconera, ka so zapravile pejneze za poplačila profesorjev glasbene šole, za odvetnike, kazni za inšpektore, obresti in izvršbe. Pa znesek je že prek 120.000 eurov!
Kak bi se zdaj župnik umakno, kak de napravo finančno poročilo, to je problem. Ščejo to skriti, ali nede vam gratalo, vse je itak na paperaj uradnih ustanov, samo pitanje časa, da bo to v javnosti ali v medijaj.

... ruski prav… (nepreverjen)

terorizirajo slovenski narod

In reply to by zadosti laži (nepreverjen)

Starejše novice