Slika je simbolična.
Občina Ormož bi zgradila optično omrežje, a se zaradi racionalizacije stroškov morate prijaviti.

Podjetje Infratel in občina Ormož želita zgraditi optično omrežje v krajih po občini, a se bodo za to odločili le v primeru dovolj velikega interesa med občani. 

Tako ormoška občina sporoča, da bi lahko, v primeru dovolj velikega števila zainteresiranih gospodinjstev za gradnjo naročniškega priključka v krajih, kjer je predvidena gradnja, v naslednjih mesecih sočasno z gradnjo optičnega omrežja začeli graditi tudi hišne priključke. 

V času gradnje pa morajo zainteresirani oddati podpisano pogodbo, ki jo dobite na tej obarvani povezavi.

Izvajalec izvede vse potrebno za priklop

V primeru podpisa pogodbe izvajalec izvede vsa potrebna gradbena in montažna dela do hiše, notranji hišni razvod do najbližje televizije ali komunikacijskega vozlišča v etaži vstopa, namestitev omrežnega zaključka v neposredni bližini napajanja in vse potrebne meritve. 

Sporočajo še, da se bo gradnja optičnega omrežja v celoti financirala iz zasebnih sredstev, v fazi gradnje omrežja pa bo znašal strošek gradnje 250 evrov z davkom. V primeru kasnejše odločitve in priklopitve bo strošek višji. 

Tako morajo zainteresirani pogodbo oddati do 5. julija 2021. Oddate lahko na občino ali najbližjo krajevno skupnost v času uradnih ur. Ta se lahko odda v elektronski obliki, osebno ali po pošti. 

Na občini Ormož pa pozivajo, da sporočite tudi, če priključka ne želite. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice