Foto: posnetek zaslona videa Andreja Čuša
Slovenijo je nedavno pretresla novica o odvrženem komunalnem blatu v Pivoli. A temu je kaj kmalu sledila še novica o podobnem odlagališču v Spuhlji.

Andrej Čuš, sicer državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, je pred dnevi prejel zaskrbljene pozive občanov, da so ob glavni cesti Ptuj - Markovci kupi blata in papirja. 

Na terenu je te kupe našel tudi sam. Naletel je na več kupov odpadkov iz predelave papirja, ki vsebuje tudi ostanke barve. 

Čuš je za Ptujinfo dejal, da je po njegovi objavi na družbenih omrežjih na teren prišla tudi inšpekcija in policija. 

»Zagotovo gre za odpadke, ki tja ne spadajo in jih je treba odstraniti, tako da jaz upam, da se bo čimprej postopalo in to uredilo. Pa seveda, da se tudi razišče, če je kdo iz Celja mogoče vpleten,« je še povedal za Ptujinfo

Kupi v Spuhlji niso na občinskem zemljišču

Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Mestno občino Ptuj, ki pa odgovarja, da kupi niso na občinskem zemljišču. 

Odpadke v Spuhlji si je sicer ogledal tudi občinski inšpektor, ki je ugotovil, da je odložena večja količina odpadkov, ki nastanejo kot produkt pri izvajanju gospodarske dejavnosti, po vsebini pa so odpadki podobni papirniškemu mulju. 

Inšpektor na kraju samem ni mogel oceniti, ali gre za okolju nevarne ali nenevarne odpadke. 

Kot je že povedal Čuš, pa je bila poklicana tudi policija, ki si je zadevo ogledala, fotografirala in navezala stik z lastnikom zemljišča. 

»Ker gre v predmetni zadevi za sum storitve kaznivega dejanja, je zadeva v pristojnosti policije,« je še dodal občinski inšpektor. 

Zadevo je prevzel inšpektorat za okolje v Mariboru

Navedeni odpadki pa ne spadajo med vrsto odpadkov, nad katerimi vrši nadzor občinski inšpektorat, zato je bila zadeva predana na Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor, Območno enoto Maribor

Obrnili smo se tudi na omenjeni inšpektorat, a je odgovor za zdaj izjemno skop. 

Za Ptujinfo so na inšpektoratu odgovorili le, da je bil pregled opravljen v sredo, 16. junija. Ugotovili so, da je bilo na zemljišču v Spuhlji odloženo približno sto kubičnih metrov papirno-celulozne mase. 

»Ker ugotovitveni postopek še poteka, ne moremo posredovati več informacij,« so še dodali na inšpektoratu. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

ptujčanka (nepreverjen)

Jao, kako ste haklig, gnojiti je pač treba !!

Starejše novice