Kaj je skupni imenovalec za turistični nastop prostora med Muro in Dravo?

S posvetom z naslovom Skupni turistični nastop prostora med Muro in Dravo s primeri dobrih praks, ki ga je pripravila Ustanova dr. Antona Trstenjaka v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, so pristojni v Dominikanskem samostanu na Ptuju želeli poiskati skupni imenovalec za turistični nastop tega območja, ki ima toliko skupnega in hkrati nima skupne turistične strategije in pojavnosti.

Štirje primeri dobrih praks iz obravnavanega območja

Kot je sporočil Samo Lubej, izvršni direktor Uprave Ustanove dr. Antona Trstenjaka, so bili v okviru posveta predstavljeni tudi štirje primeri dobrih praks iz obravnavanega območja, ki naj bi služili kot dober vzgled za nadaljnje delo. Karmen Razlag iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje in Uroš Rozman iz regionalne razvojne agencije za Koroško (RRA Koroška) sta predstavila Dravske kolesarske poti in povezovanje akterjev na celotnem porečju reke Drave, v katero je vključenih 18 občin, Monika Klinc, vodja Zavoda za turizem Ptuj je govorila turistični destinaciji na primeru destinacije Ptuj, Blanka Kosi Raušl iz Turistično-informativne postaje Sv. Tomaž o primerih uvajanja dobre prakse v Sv. Tomažu, sommelier Jernej Lubej pa o povezovanju vinskih destinacij skozi organizacijo specializiranih vinskih tur.

Za naprej so imenovali iniciativni odbor

In kako naprej? V razpravi po predstavitvi dobrih praks so se vsi prisotni strinjali, da je sodelovanje nujno, saj je vsaka občina posebej, tudi ptujska kot največja, premajhna, da bi jo lahko opazili na zemljevidu zanimivega izven Slovenije.

Imenovali so iniciativni odbor, ki bo nadaljeval z delom in pripravo skupnega nastopa. In ker se v razpravi niso mogli izogniti o potrebnih sredstvih, se tudi na tem področju obeta rešitev, pravijo, saj naj bi Slovenska turistična organizacija že pripravljala razpis za spodbujanje tovrstne aktivnosti, na katerega se nameravajo prijaviti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice