Kljub epidemiji koronavirusa se na Štajerskem odpirajo novi sladki kotički. Tako se lahko že danes posladkate s tako imenovano 'chimney' torto ali sladoledom v sladoledarni PIU.

Chimney Cake Maribor

Na Strossmayerjevi ulici 3 se je ravno včeraj odprla prodajalna tako imenovanih kurtoš kolačev, bolj znanih sicer po težko izgovorljivem imenu kürtőskalács oziroma v tujini tudi dimnikarska torta (ang. chimney cake). 

Gre za sladico, značilno za Madžare iz Transilvanije. Tako je zelo priljubljena v madžarsko govorečih regijah Romunije, seveda tudi na Madžarskem. Kürtőskalács je sicer izdelan iz sladkega kvašenega testa, katerega testo se ovije okoli lesenega pekača v obliki stožca in valja, ki je premazan s sladkorjem.

Ta se speče na visoki temperaturi nad ogljem, dokler se njegova površina obarva zlato-rjave barve.

Testo se nato napolni z različnimi dodatki, tako lahko v mariborski prodajalni izbirate med kokosovim, orehovim ali cimetovim Kürtőskalácsom, ki se dodatno namaže tudi z nutelo. Gostje pa lahko izbirajo tudi z dvema slanima različicama, ena je namreč polnjena s sirom in olivami, druga pa s sirom in salamo.

Sladoledarna PIÙ

Prejšnji petek pa se je na Glavnem trgu oziroma Židovski ulici 1 v Mariboru odprla nova sladoledarna z imenom PIÙ.

Da ne gre ravno za konvencionalno sladoledarno, priča tudi izbira oziroma ponudba okusov. Tako lahko stranke med drugim izbirajo med okusi kot je 'babičina pita', marakuja, pistacija, piškotek, črna temna čokolada in tudi okusom 'teranino', ki je namenjen samo za posameznike stare nad 18 let.

PJ Bar

Konec meseca se na Jadranski ulici 27 v Mariboru odpira tudi nov gostinski lokal PJ Bar. Uradna otvoritev bo 31. julija, bar pa se bo ponašal, kot smo izvedeli, z dobro kavo in izbranimi viskiji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice