Slovenski slikopleskarji bodo 22. novembra v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča na Ptuju, ki letos praznuje 145 let strokovnega delovanja, pripravili humanitarno akcijo.

V enem dnevu bodo barvito prebarvali hodnike, bolniške sobe in druge prostore otroškega oddelka in deloma tudi ginekološko-porodnega oddelka ptujske bolnišnice. Stene in stropove bodo prepleskali, vrata in obrobe pa prebarvali.

Gre za enega največjih humanitarnih projektov v državi, obenem pa tudi za stanovsko druženje slikopleskarjev, prenašanje znanja na mlajše generacije mojstrov in promocijo poklica slikopleskarja.
 

Humanitarno akcijo slikopleskarjev si je leta 1999 zamislil Branko Goričan, takratni predsednik gradbene sekcije pri Območni obrtni zbornici Ptuj.

Vse odtlej mojstri vsako leto eni od javnih ustanov po vsej Sloveniji pomagajo celovito prenoviti notranjost prostorov, da bi tako uporabnikom kot tam zaposlenim zagotovili boljše pogoje bivanja.

Izbirajo ustanove, ki jim za obnovo stavb finančnih sredstev primanjkuje: predvsem bolnišnice, šole in vrtce. Akciji se vsako leto pridružijo tudi sponzorji, proizvajalci barv, orodij in zaščitnega materiala.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Kdaj bodo zdravniki (nepreverjen)

povedali kaj dela medicinjska mafija za stenami bolnisnic ... hocejo lepsat grde resnice (kraje, izsilovanja, smrtonosne inekcije, lazne dijagnoze ... )

Starejše novice