Idejna podlaga ozelenitve sovpada z letošnjo naslovno temo festivala Art Stays, poimenovane Natur-al(l)

Festival Moderne umetnosti Art Stays in Zavod za turizem Ptuj sta združila moči in enega najlepših ptujskih trgov izbrala za prizorišče zelene umetniške intervencije. Slovenski trg je doživel preobrazbo s travnato površino, cevtličnimi lonci in kar štiridesetimi drevesi, ki bodo dajala senco čez celotno ptujsko poletje. 

Mateja Tomašič

Idejna podlaga ozelenitve sovpada z letošnjo naslovno temo festivala Art Stays, poimenovane Natur-al(l), ki se osredotoča na umetnike, ki se angažirano ukvarjajo z naravo, posledicami človeškega malomarnega ravnanja z njo in črno prihodnostjo, ki nas morebiti čaka za naslednjim vogalom.

Ozelenitev mesta je hkrati tudi eden izmed ukrepov razvoja trajnostnega turizma, h kateremu je v okviru Zelene sheme slovenskega turizma že v lanskem letu načrtno pristopil Zavoda za turizem Ptuj. Srebrni certifikat Slovenia Green je Ptuj namreč umestil med sto najbolj trajnostnih destinacij na svetu. 

»Uvrstitev med zelene destinacije nas je vzpodbudila k razmišljanju o javnih površinah v središču mesta. Letos smo jih začasno ozelenili, upamo pa, da bomo s tem projektom pri prebivalcih mesta prebudili željo po ozelenitvi, našim obiskovalcem pa pokazali lahkotni preplet narave in umetnosti na Ptuju,« je povedala Katja Gönc, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice