Smučišče Globoki klanec je te dni po obilnem sneženju začelo obratovati. Poleg dnevne ponujajo tudi nočno smuko, danes pa bo na smučišču tudi zabava.

V Hranjigovcih v občini Sveti Tomaž deluje edino smučišče v regiji, upravlja pa ga Smučarski klub Sveti Tomaž. Klub deluje že od leta 1996, a šele lani so uspeli prvič umetno zasneževati smučišče. Gre za malo znano smučišče, ki leži na obrobju Prlekije in je edino smučišče v širši regiji.

A to smučišče ima od nedavnega urejeno lastno umetno zasneževanje, teptalnik, reflektorje in tudi žičnico. Zanj pa skrbijo amaterski smučarski zanesenjaki.

Dnevna in nočna smuka

Po sneženju so te dni končno zagnali naprave. To soboto in nedeljo lahko na Globokem klancu smučate od 10. do 14. ure ter od 17. do 21. ure. Danes med 19. in 23. uro prirejajo tudi pravi Apres-ski party z DJ-jem.

Na smučišču je okoli 40 centimetrov snega, temperature v naslednjih dneh pa bodo ugodne, da bo smučarska sezona več kot uspešna za smučarje in Smučarski klub Sveti Tomaž. Ti priznavajo, da so presenečeni nad tako pošiljko snega tako pozno in ugodnimi razmerami, ki bodo vladale za smučanje.

Tako bodo na edinem smučišču v Prlekiji lahko med šolskimi počitnicami uživali tudi šolarji.

Smučišče za izkušene in tudi za začetnike

»Teren na smučišču je zelo razgiban. Prvih 200 metrov je precej strmih, to pa je zelo dobrodošlo za boljše smučarje. Drugih 300 metrov je bolj blagih, torej tudi za smučarje začetnike,« je pred časom povedal predsednik domačega smučarskega kluba Ivan Grašič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice