Da v hoški lakirnici Magne Nukleus ni vse tako, kot bi moralo biti, so nakazala že nedavna odpuščanja. Zdaj je v javnost pricurljalo še, da v podjetju za malico delavcev ni bilo ustrezno poskrbljeno.

Eden od šestih nedavno odpuščenih delavcev, je povedal: »Ponudnik je hrano vozil iz Maribora v Hoče. Hrana je do nas prihajala hladna in postana. V njej so bile raznorazne stvari, od žuželk do folije v solati. Meso sploh ni bilo prav pečeno, notri je bilo vedno čisto rdeče. Marsikaj je bilo … Skratka, jedli smo slabše kot zaporniki.«

Po njegovih besedah so se delavci s pritožbami glede malice že večkrat obrnili na nadrejene, saj so si želeli drugega ponudnika hrane. Sprememb kljub temu ni bilo.

Jedilnica v Magni Nukleus

Cela proizvodna hala je organizirala protest

Odpuščeni delavec je povedal še, da je malica obsegala juho, glavno jed, solato, sladico in sok. Cena malice naj bi znašala med štiri in pet evrov, natančne številke ni znal povedati. V podjetju pa naj bi delavcem za posamezno malico trgali 6,12 evra.

»Razlike v ceni malice nismo nikoli dobili vrnjene, kot bi jo morali. Zato smo se odločili, da bomo organizirali 'štrajk'. Od ponedeljka do petka ni prav nihče iz proizvodne hale jedel ponujene malice, prinesli smo si jo s seboj. Kako se zdaj zgodba nadaljuje, ne vem, že par dni ne delam več tam,« je povedal odpuščeni delavec.

Za pojasnila o domnevno neprimernih malicah smo zaprosili tudi podjetje Magna Nukleus. Na očitke so odgovorili: »Skladno s kolektivno pogodbo za kovinsko industrijo družba magna zagotavlja ustrezno prehrano zaposelnih in izpolnjuje vse svoje obveznosti v tem pogledu. Celo več kot to, prepričani smo, da eden največjih tovrstnih slovenskih ponudnikov prehrane zagotavlja dobro kakovost prehrane, prav tako hrano strežemo v novi in lično urejeni restavraciji.«

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

krmača (nepreverjen)

meni je malo čudno, zakaj tega niso prijavili inšpekciji ?

Starejše novice