To je nekaj izmed najbolj »instagramabilnih« jesenskih destinacij za izlet v okolici Ptuja in nedaleč stran!

Brez ideje, kje bi pohajkovali ob vse hladnejših jesenskih dneh? Ne skrbite. Pobrskali smo po Instragramu, fotografskemu kralju med spletnimi družbenimi omrežji, in zbrali nekaj najmikavnejših jesenskih destinacij za izlete. 

Jelenov greben in Olimje

Jelenov greben je domačija, ki se ukvarja s kmečkim turizmom in leži le nekaj sto metrov nad samostanom v Olimju. Neokrnjena narava, razgled po kozjanskih gričih in jeleni, ki se prosto pasejo po grebenu. Raj na zemlji!

View this post on Instagram

#Samostan #Olimje #castle #Slovenia ?? ? ☀️

A post shared by Andreja Prel (@andrejaprel) on

Srce med vinogradi

Ko govorimo o najlepših razgledih, ne moremo mimo znamenitega srca med štajerskimi vinogradi, ki jemlje dih doma in po tujini. Naj vas tokratni izlet za konec tedna popelje v občino Kungota v skrajnem zahodnem delu Slovenskih goric tik ob meji z Avstrijo.

Razgled, viden iz Kmetije Dreisiebner, se bo kmalu odel v jesenske barve. Obiščite ga!

Čudovita Lovrenška jezera ali barjanska okna

Pravzaprav gre za obisk visokega barja, na katerem je več majhnih jezerc oziroma barjanskih oken, ki so barju prinesla ime »Lovrenška jezera«. Nahajajo se med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Lepo urejena pot po lesenih brveh vas privede v osrčje barja, za pogled 'od zgoraj’ pa poskrbi lesen razgledni stolp. Barje predstavlja življenjski prostor redkih rastlinskih in živalskih vrst. Za krožno pot od Rogle do jezer boste potrebovali tri ure.
 

View this post on Instagram

Yesterday's perfect getaway ☀? #goextraordinary

A post shared by Danijela S. (@wanillaaa) on

View this post on Instagram

???

A post shared by ?EA (@bidermanl) on

View this post on Instagram

#nowordsneeded

A post shared by Narisa Cazimi (@naristlorisstranskiris) on

Skrivnostna Žička kartuzija 

Žička kartuzija je nekdanji samostan kartuzijanskega verskega reda v dolini svetega Janeza Krstnika, v kraju Stare Slemene, v bližini naselja Žiče v občini Slovenske Konjice. To romantično odmaknjeno in tesno dolinico številni izberejo za prizorišče poroke, a mi jo priporočamo tudi za kratek sproščujoč izlet.

Mimogrede ... Iz Gastuža, najstarejše še delujoče gostilne na Slovenskem iz leta 1467, omamno diši po samostanskih jedeh. Ne upirajte se!

Dvorec Štatenberg - baročni posebnež med haloškimi griči

Še eno mamljivo prizorišče porok. Jeseni pa se baročno poslopje v bližini kraja Makole na obrobju Haloz nad reko Dravinjo, ki nosi ime po prvotnem gradu Štatenberg, spremeni v pravo jesensko izletniško destinacijo.

Perniško jezero

Ne le ribolov, Perniško jezero je lahko tudi luštkana izletniška točka. Namig. Vstanite zgodaj zjutraj in ujemite s prvimi sončnimi žarki obsijano gladino jezera. Pravljično.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice