Sprejema najzaslužnejših prostovoljcev v ptujski Mestni hiši letos ne bo.
To je devet imen, ki so letos pomembno zaznamovala prostovoljstvo v ptujski občini.

Na Mestni občini Ptuj so pred časom objavili javni poziv za podelitev nagrad prostovoljcem, ki delujejo na področju mladinskega dela, humanitarne dejavnosti, športa, zdravstva, socialne varnosti in izobraževanja.

Zdaj so razkrili svoj izbor.

Zaslužni prostovoljci za leto 2020 so Štefanija Bohak, Andrej Čuš, Ana Golob, Janez Golob, Marica Kolarič, Marko Sarić, Matilda Simonič, Albina Vertič in Silva Žabota.

Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook

Slavnostnega sprejema letos žal ne bo

Na Mestni občini Ptuj so povedali, da letos zaradi ukrepov žal nismo mogli izvesti sprejema, na katerem bi nagrajene prostovoljce primerno počastili. Zato so jim knjižno nagrado in besede zahvale poslali po pošti.

Županja ptujske občine Nuška Gajšek pa je vsem prostovoljcem ob jutrišnjem mednarodnem dnevu namenila nekaj toplih besed. Njeno izjavo objavljamo v celoti.

»Prostovoljstvo je dejanje, ki plemeniti človeka in njegovo osebnost. Hkrati pa s tem opravljate poslanstvo, ki druge ljudi neizmerno osrečuje, jim olepšuje in olajšuje življenje. Včasih celo pomaga pri preživetju posameznika. Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva vam iskreno čestitam, z željo, da se tudi v prihodnje udejstvujete v prostovoljstvu in še naprej delate dobro za posameznike in celotno družbo,« je zapisala Nuška Gajšek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice