Pazite, radarji bodo prežali kar na 600 lokacijah! Po vsej Sloveniji bo namreč jutri med 6. in 18. uro potekal maraton nadzora hitrosti.

Maraton nadzora hitrosti bodo možje v modrem v Sloveniji izvedli četrto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. 

Takrat hitrost prekorači le okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki - kot pravijo policisti - ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo okoli 200 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti. Policisti bodo hitrost merili od 6. do 18. ure, in sicer na 617 lokacijah po vsej Sloveniji.

»Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjamo - vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!« sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Se odpravljate na pot? Preverite ...

To so lokacije na Štajerskem, na katerih bodo jutri možje v modrem merili hitrost. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice