Slika je simbolična.
Objavljeni so rezultati javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, v okviru katerega je bilo na voljo 43 milijonov evrov.

Na razpisu zagotovljena sredstva bo ministrstvo namenilo 13 projektom investicij v vrtce in 27 projektom v osnovno šolstvo, od katerih sta dva projekta za šolstvo narodnosti.

Skupna vrednost izbranih projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih je 13.076.243,99 evrov, za sofinanciranje investicij v osnovnem šolstvu 27.212.997,21 evrov in za sofinanciranje investicij v šolstvo narodnosti 1.984.140,93 evrov.

Na javni razpis je sicer prispelo 160 vlog 126 občin, od tega 67 vlog za naložbe v vrtce in 93 vlog za naložbe v osnovno šolstvo. Pri treh od teh je šlo za projekte v šolstvo narodnosti, in sicer dva v osnovno šolo in en v vrtec. Skupna vrednost vseh na razpis prijavljenih investicij znaša dobrih 91,6 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je bil sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov.

Katere podravske šole in vrtci so uspeli na razpisu?

Med vrtci je bil uspešen Vzgojno izobraževalni zavod vrtec Ormož, enota Podgorci, in pa Osnovna šola Dušana Flisa Hoče, Vzgojno varstvena enota Hoče. 

Koliko sofinancerskih sredstev so pridobili?

  • Vzgojno izobraževalni zavod vrtec Ormož, enota Podgorci: 1.012.240,41 evra
  • Osnovna šola Dušana Flisa Hoče, Vzgojno varstvena enota Hoče: 1.172.667,07 evra.

Komu ni uspelo?

Neuspešno so v kategoriji vrtcev za sofinanciranje potegovale Osnovna šola in vrtec Sveta Trojica, Osnovna šola Videm, Osnovna šola Sveta Ana, Osnovna šola Jožeta Hudalesa Jurovski dol, Osnovna šola Sladki vrh, Osnovna šola Podlehnik, Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica, enota Kebelj in enota Prihova, Osnovna šola Sveti Jurij ob Ščavnici, Osnovna šola Borisa Kidriča, Vrtec Pobrežje Maribor, enota Brezje, in Osnovna šola Duplek.

Kar se tiče osnovnih šol, pa so bile neuspešne Osnovna šola Lenart, Osnovna šola Hajdina, Osnovna šola Mladika Ptuj, Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, Osnovna šola Juršinci, Osnovna šola Korena, Osnovna šola Starše, podružnica Marjeta na Dravskem polju, Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor, Osnovna šola Benedikt, Osnovna šola Olge Meglič in Osnovna šola Dušana Flisa Hoče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice