Foto: Lions klub Ptuj, Facebook
Lions klub Ptuj bo to soboto, 15. februarja, od 9. ure naprej na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju pripravil že 15. Lions Obarjado.

Lions Obarjada je družabni in karnevalski dogodek kulinarike, obenem pa je to edini dogodek, ki ptujskemu Kurentovanju daje tudi dobrodelno noto. Poteka sočasno z Etno povorko.

Vsako leto na Lions Obarjadi naštejejo okoli 5.000 udeležencev, približno enako število razdeljenih brezplačnih obrokov in okoli 20 ekip, ki tekmujejo v kuhanju piščančje obare.

Komu bodo letos namenili zbrana sredstva?

Letos se bo pod sloganom Lepo je deliti v kuhanju obare pomerilo 20 ekip iz Podravja, Pomurja in Obsotelja. Obaro bodo ekipe brezplačno razdelile med obiskovalce, zraven pa ponudile še domače tradicionalne dobrote, značilne za našo regijo.

Nazdraviti bo mogoče z žlahtno kapljico Haložana, dobrodelno prireditev bodo popestrili tudi glasbeni gostje.

Lions Obarjada je največji dogodek slovenskega lionizma. Združuje in povezuje Lionse iz številnih klubov, ki letos v Sloveniji praznujejo že 30 let delovanja.

Na vsaki stojnici bodo zbirali prispevke za donacije. Zbrana sredstva bodo letos namenili družinam v stiski ter za štipendije za nadarjene otroke iz socialno ogroženih družin.

15. Obarjado so na tiskovni konferenci v Vinoteki Kobal na Ptuju predstavili, z leve: Sanja Majcen, Albin Brencl, Nadja Pahor Bizjak, Igor Kolar in Maja Krušič Šega.

Nekatere ekipe sodelujejo že vsa leta

Podpredsednik Lions kluba Ptuj Albin Brencl je poudaril: »Vsa zbrana sredstva namenimo v dobrodelne namene, nič jih ne porabimo za lastno delovanje.«

Vodja projekta Lions Obarjada Igor Kolar je povedal, da se bo v kuhanju obare letos pomerilo 22 ekip: »Nekatere od njih so na dogodku prisotne že vseh 15 let.«

Predsednica Leo kluba Ptuj Sanja Majcen je dejala: »Ptujski Leoti se v lokalno okolje dobrodelno vključujemo že 16. leto.«

Guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije Nadja Pahor Bizjak je poudarila: »Ptuj ima zelo aktivne Lionse in Leote.«

Ekipe, ki se bodo pomerile na 15. Lions Obarjadi: Lions klub Ptuj, Mestna občina Ptuj, Perutnina Ptuj, Radio Tednik Ptuj, Komunala Ptuj, Talum Kidričevo, Cestno podjetje Ptuj, Kmetijska zadruga Ptuj in Deželna banka Slovenije, Dominko center, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav, Panvita, Tiskarna Ekart, Seco tools SI, Finakos, Prohit, Občina Markovci, AHPA Petovia avto, Javne službe Ptuj, Vodnogospodarsko podjetje Drava Ptuj, Blok in Silkem.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

krmača (nepreverjen)

To soboto bo na Ptuju piščančja obara dišala po dobrodelnosti, ??
V kolikor ne bi bilo dobrodelnosti bi bili lačni !?

Starejše novice