Mestna občina Ptuj je odslej edina občina v Sloveniji, v kateri je dobrodelnemu Sokiju uspelo vse osnovne šole obdariti z novimi glasbili.

Bobnar Marko Soršak - Soki iz zasedbe Elvis Jackson bliskovito obdarja osnovne šole z novimi glasbili. Sprva je bil njegov cilj, da obdari deset šol, kot praznovanje 20. obletnice bobnanja, vednar je projekt prerasel vse meje. Soki pravi, da gre do številke sto.

Prejšnji teden je bil prav poseben dan na ptujski osnovni šoli Breg, ko je Soki praznoval svoj 38. rojstni dan. Šola ga je presenetila z veliko čokoladno - bobnarsko torto. Otroci so bili glasbil neizmerno veseli in v zahvalo pripravili odličen glasbeni program.

Sokiju so pri tem pomagali gimnazijci ptujske gimnazije, ki so skupaj z bobnarjem tudi zaslužni, da so vse šole na Ptuju prejele glasbila. Ob bok gimnazijcem so stopili še Klub ptujskih študentov, Javne službe Ptuj, za zadnjo šolo pa je poskrbela Avtohiša Furman.

Soki pravi, da to počne zaradi iskrivh nasmehov in veselja otrok, a tudi učitelji so glasbil zelo veseli. Rezultati projetka so neverjetni. »Otroci izboljsujejo ocene, ucijo se delati v teamu, interakcija med ucitelji in ucenci se izboljsa, odkriti so novi talenti, nastajajo novi solski bendi in nikoli si nebi mislil, da bo projekt odpiral nova delovna mesta,« nam je za Ptujinfo ​​​​zaupal Soki.

Vse osnovne šole, ki delujejo na območju Mestne občine Ptuj, in sicer Osnovna šola Breg, Osnovna šola Ljudski vrt s podružnično šolo Grajena, Osnovna šola Mladika, Osnovna šola Olge Meglič in Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka se lahko pohvalijo z novimi glasbili, ki jih je priskrbel Soki s svojimi pomočniki.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice