Čeprav se v petek začne novo šolsko leto, uradnega ponudnika še niso izbrali.

Že junija je Štajerski tednik poročal o dvomljivih pogodbah in zapletih, povezanih z zagotavljanjem subvencionirane prehrane za dijake na Šolskem centru in Gimnaziji Ptuj. Takrat je zaradi neplačila obveznosti podizvajalec tudi prenehal zagotavljati dijaško prehrano. Novega ponudnika, čeprav se že v petek začne novo šolsko leto, še niso izbrali, to naj bi storili jutri.

 »Vse pogodbe, ki smo jih imeli za zagotavljanje subvencionirane dijaške prehrane, so prekinjene. Nimamo sklenjene nobene pogodbe z nikomer več, tudi s Perutnino Ptuj in PP gostinstvom smo jo sporazumno prekinili, čeprav je še veljala. Objavili smo poziv in tri ponudnike povabili k oddaji ponudb. Odpirali jih bomo v sredo in izbrali najugodnejšega,« je za Štajerski tednik pojasnila v. d. ravnateljice ŠC Ptuj Darja Harb.

Gimnazija Ptuj vodi svoj postopek, a ker nimajo delilne linije in jedilnice, bodo (za subvencionirani del malic) skupaj izbrali enotnega ponudnika. To je potrdil tudi novi ravnatelj Gimnazije Ptuj Boštjan Šeruga, ki je še dejal, da se trudijo godljo, v kateri so se znašli, ustrezno rešiti.

»Najpomembneje ta hip je, da izberemo ponudnika in zagotovimo dijaško malico,« se strinjata tako Šeruga kot Harbova, ki je prepričana, da bodo do petka vse uredili.

Skrivnost ostaja, koga so povabili k oddaji ponudb, Harbova je dejala le, da med njimi ni družbe Pallas skupina, ki je kot podizvajalec dijaško malico na Ptuju zagotavljala od leta 2008. Ta je s podpisom aneksa leta 2012 postala tudi franšizojemalec, a ker naj bi jim PP gostinstvo dolgovalo več kot 200.000 evrov, so konec letošnjega šolskega leta prenehali zagotavljati malice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice