Fotografija je simbolična.
Iz družbe Košaki TMI so danes sporočili, da so zaradi morebitne zdravstvene oporečnosti iz prodaje preventivno odpoklicali določene mesne izdelke, ki so vsebovali surovino iz sporne avstrijske klavnice.

Košaki TMI so tako sedmi slovenski ponudnik, ki se je odločil za umik izdelkov s trga. Včeraj smo poročali, da so se za umik odločili že Spirala, Kmetija Janežič, Vigros, Domače mesnine, Pohorske mesnine in Mesnica Sirc.

Stopnja tveganja nizka

Kljub temu da je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin stopnjo tveganja označila kot nizko, so se v Košakih s ciljem zagotavljanja maksimalne varnosti izdelkov za potrošnike odločili za ukrep odpoklica, poroča STA. 

Odpoklic osmih izdelkov, meso vrnite nazaj

Družba je odpoklicala osem različnih mesnih izdelkov in sicer salame, klobase in zaseke. Podjetje kupce prosi, da kupljene izdelke vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili kupnino in posredovali dodatne informacije, kupci pa se lahko obrnejo tudi na proizvajalca.

Seznam odpoklicanih izdelkov:

Gozdarska salama (LOT: 276 in 277),

Zaseka 125g in 400g (LOT: 270, 280 in 291),

Goveja klobasa (LOT: 275, 287),

Francoska debela (LOT: 275, 280 in 287),

Francoska 400g (LOT: 275),

Francoska v kolobarju (LOT: 287),

Navadna klobasa (LOT: 287),

Šunkarica (LOT: 277).

Kupovali samo prvovrstne surovine

»Za odpoklic mesnih izdelkov smo se odločili preventivno, s ciljem zagotavljanja maksimalne varnosti za potrošnike. Od lipniške klavnice smo kupovali le prvovrstne surovine pa tudi Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je stopnjo tveganja označila za nizko, odpoklica,« je za STA povedal direktor družbe Košaki TMI, Marko Žerak.

Avstrijski trg varen in reguliran?

»Doslej je avstrijsko meso veljalo za zelo kakovostno, trg pa kot varen in visoko reguliran. Ne vem, kaj je šlo tokrat v Avstriji narobe. Njihove veterinarske službe so namreč zelo skope z informacijami in zaradi tega sedaj s trga umikamo izdelke, za katere sploh ne vemo, ali so kakorkoli sporni,« je je še dodal direkotr.

Še vedno ni znano, kje so sporni kosi mesa

Košaki TMI še vedno pričakujejo več informacij, kaj je v lipniški klavnici konkretno šlo narobe in kam so bili prodani sporni kosi. Pravijo, da ko bo na voljo več informacij, bodo z njimi seznanili partnerje, trgovce in potrošnike.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

meho iz murgelj (nepreverjen)

to meso sem jaz pokladal moji tašči
ni bilo nobenih problemov
oziroma je vedno hotela
še več

Starejše novice