Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembo, ki pravi, da bodo upokojenci, invalidi in nosečnice dobili dodatno uro za nakupe. V trgovini bodo lahko v zadnji uri odprtja trgovin.

Doslej so tisti, ki spadajo v ranljive skupine lahko nakupovali zjutraj od 8. do 10. ure, zdaj pa so dobili dodatno uro za nakupovanje. Odslej bodo namreč lahko v trgovinah tudi v zadnji uri odprtja trgovin. V praksi to pomeni, da v kolikor ima trgovina delovni čas do 18. ure, se bodo vsi, ki spadajo v ranljive skupine, lahko v trgovino podali tudi ob 17. uri.

»Tudi zadnja ura nakupovanja je izključno za ranljive skupine. V prodajalnah z živili lahko nakup v času od 8.00 do 10.00 ure opravijo izključno ranljive skupine (npr. invalidi, upokojenci, nosečnice) ter zadnjo uro delovnega časa prodajalne,« so ob tem zapisali iz Vlade Republike Slovenije.

Vsi ostali se boste, glede na zapisano, po novem morali v trgovino odpraviti dovolj hitro, da jo boste zapustili eno uro pred zaprtjem. Ta sprememba je začela veljati z današnjim dnem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice