Podvig dijaka Henrika Borovšaka se je včeraj v zgodnjih jutranjih urah uradno začel.

Dijaki in šolarji iz naših koncev so včeraj začeli z zimskimi počitnicami, ki jih bodo preživeli na različne načine. Nekateri bodo šli na smučanje, drugi se bodo družili doma in posedali pred televizijo in računalnikom.

Dijak Biotehniške šole Rakičan Henrik Borovšak pa se je odločil, da bo tokratne počitnice izkoristil na prav poseben način.

Včeraj zjutraj je namreč ubral pot pod noge in se peš odpravil iz Hodoša do Pirana. Prehodil bo tako okoli 300 kilometrov dolgo pot, kar je zagotovo svojevrsten dosežek.

Včeraj že do Maribora

Henrik je svoje potovanje pričel včeraj ob treh zjutraj, ko je že vstal iz tople postelje in se še v temi odpravil na vlak, ki ga je iz Murske Sobote prepeljal v Hodoš. Iz Hodoša se je pa odpravil dalje peš in se že ob 12.00 uri nahajal ob reki Muri

Od tam ga je pot nesla dalje proti Mariboru, kar je bil tudi njegov cilj za prvi dan. Pot namerava namreč prehoditi v etapah, in sicer prvi dan od Hodoša do Maribora, potem pot Maribor – Celje, Celje – Ljubljana, Ljubljana – Postojna in na koncu Postojna – Piran. Tako naj bi dnevno prehodil med 50 in 70 kilometri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice