Ekipa SEOS Afrika se je po dveh dnevih v Mavretaniji, kjer jim je nagajala internetna povezava, danes javila iz Senegala.

S preurejenim starodobnikom na poti po Afriki

Blaž Tomažin, Rok Korošec in Timi Božič so trije Mariborčani, ki so se januarja podali na zahtevno pot, in sicer so se odločili prevoziti 9000 kilometrski amaterski reli Budapest – Bamako s ciljem v Sierri Leone. Za pot so preuredili kombi Düdo iz leta 1969.

Ob tem ne gre le za veliko pustolovščino, ampak ima potovanje tudi dobrodelno noto. Vsaka sodelujoča ekipa z nečim pomaga ljudem v Afriki. Blaž, Rok in Timi so se odločili za pomoč v obliki šolskih potrebščin. 

Ekipa je že v Senegalu

Začetek relija je bil 31. januarja v Budimpešti. Sledila je tridnevna vožnja skozi Slovenijo, Italijo in države ob Azurni obali vse do Gibraltarja. Od tam jih je trajekt prepeljal na afriško celino. Pot so nadaljevali skozi Maroko, Mavretanijo in tako prispeli v Senegal.

Svojo pot sproti dokumentirajo na družbenih omrežjih. Obveščajo o tem, kako napredujejo proti cilju, na kakšne težave naletijo in objavljajo slike puščave, ki ji ni videti konca. Le v Mavretaniji, ki je najmanj razvita država na njihovi poti, jim je zagodel internet.

Težave po poti so pričakovali

Že pred odhodom na potovanje, so fantje pričakovali, da lahko naletijo na številne težave, vse od tehničnih do birokratskih. Med maroško in mavretansko mejo so morali skozi pas, ki ne pripada nobeni državi, nima nadzora in pravil. Kljub temu da v tem pasu ni urejenih poti, jim je uspelo varno prispeti do Mavretanije. Po štiriurnem urejanju viz so lahko zapustili Mavretanijo in vstopili v Senegal. 

Naslednja postaja na njihovi poti je Gvineja in nato Sierra Leone, kjer bodo v glavnem mestu Freetown zaključili svojo pustolovščino. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice