Mariborski časnik Večer bo letos praznoval 75 let svojega obstoja, velike spremembe pa uvaja v spletni ediciji.

Tudi časopis Večer, ki se ponaša z dejstvom, da je najstarejši slovenski časopis, ki neprekinjeno izhaja celo povojno obdobje in bo letos praznoval 75-letnico obstoja, pospešeno uvaja prehod na digitalne vsebine. Možnost naročnine na njihove digitalne pakete je obstajal sicer že prej, ampak so bili članki kljub temu prosto dostopni. Danes pa to ni več možni, bralci spletnega Večera bodo tako za dostop do člankov morali plačati naročnino.

Časopis Večer izdaja družba Časnik Večer d.o.o, ki je v lasti družbe 2HT Invest. Slednja pa je v lastništvu Uroša Hakla in Saše Todorovića.

Tiskani mediji sicer vse od pojava epidemije pozivajo k podpori, tako bralcev kot države, saj se soočajo s pomanjkanjem oglaševalskega denarja in nizko naklado.

»Potrebujemo vas, vi ste naš zaveznik. Hvaležni smo vam, ker nas spremljate že dolga leta. Izjemno nas bo razveselil tudi vsak, ki bo pripravljen z naročnino ali nakupom dnevnih izdaj tudi finančno podpreti naša prizadevanja in naše delo. Podprite nas. Naša zaveza je in bo kakovostno, odgovorno novinarstvo,« je pred dnevi zapisal bralcem odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice