V občini Ljutomer je do vključno 30. aprila 2020 po okužbi s koronavirusom doslej umrlo 13 ljudi, kar ljutomersko občino uvršča na tretje mesto po številu umrlih s koronavirusom po občinah bivanja.

Iz Doma za starejše občane Ljutomer so sporočili, da »trenutno uspešno obvladujejo stanje v domu starejših«. Pozno zvečer so sporočili, da je bilo v domu včeraj 27 stanovalcev pozitivnih, njihovo stanje pa je stabilno.

»Vodenje negovalnega tima je nazaj prevzela dosedanja zaposlena diplomirana medicinska sestra. Vsi stanovalci, ki so bili začasno nameščeni v Biotermah, so preseljeni nazaj v dom Ljutomer,« sporočajo. 

Trenutno so razmere obvladovane, pravijo, zaradi številnih odsotnosti zaposlenih delavcev pa še naprej potrebujejo zunanje sodelavce, zlasti bolnišnično usposobljeno osebje, za katero so ponovno zaprosili. Dodatno delovno silo iščejo tudi sicer, na zavodu za zaposlovanje so objavili več razpisov za prosta delovna mesta.

V domu pravijo, da si prizadevajo in želijo, da bodo ugodno epidemiološko sliko in trend lahko zadržali tudi v prihodnje, zato prosijo vse, ki »sodelujejo v tem boju, da z enako vnemo delajo še naprej«.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v občini Ljutomer do vključno 30. aprila 2020 po okužbi s koronavirusom doslej umrlo 13 ljudi, kar ljutomersko občino uvršča na tretje mesto po številu umrlih s koronavirusom po občinah bivanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice