Slika je simbolična.
Najstarejša postelja v ptujski bolnišnici je stara skoraj petdeset let. Čas je, da nabavijo nove.

V začetku oktobra je ptujska bolnišnica objavila javno naročilo za dobavo, montažo in vzdrževanje bolniških postelj in obposteljnih omaric.

Iz dokumentacije je razvidno, da so naročili 22 kosov električnih bolniških postelj, 26 kosov hidravličnih bolniških postelj in sto kosov obposteljnih omaric. 

V ptujski bolnišnici so za Ptujinfo pojasnili, da bo 22 električnih in 26 hidravličnih postelj razdeljenih med oddelke podaljšanega bolnišničnega zdravljenja, otroški oddelek, ginekološki oddelek in dializo. 

Električne, hidravlične in omarice

Električnih postelj bo bolnišnica naročila najmanj, teh bo namreč 22. Te se napajajo z električno energijo, ležišča pa bodo dimenzij 200 centimetrov na 90 centimetrov. 

Električne postelje morajo biti opremljene še z ograjo, ki se lahko dvigne ali spusti.

Bolnišnica bo naročila največ hidravličnih postelj, teh bo kar 26. Dimenzije ležišč na teh posteljah morajo biti enake kot pri električnih posteljah, torej 200 centimetrov na 90 centimetrov. 

Tudi te postelje pa morajo biti opremljene z enodelno ograjo, ki morajo biti snemljive. 

Bolnišnica pa je naročilu dodala še sto kosov obposteljnih omaric. Te bodo sestavljene iz enega predala in omarice z vratci, želja bolnišnice pa je tudi, da lahko izbirajo med različnimi barvnimi odtenki. 

Obstoječe postelje dotrajane, stare skoraj petdeset let

Za Ptujinfo so v bolnišnici pojasnili, da so se za nakup novih odločili zaradi dotrajanosti obstoječih postelj. Ker pa je naročenih tudi sto omaric, pa se bodo te in postelje razdelile med oddelki intenzivne terapije in nege, podaljšanega bolnišničnega zdravljenja, otroškega, ginekološkega oddelka in kirurgije. 

Menjava zaradi dotrajanosti pa je za bolnišnico nujna, saj so trenutno najstarejše postelje, ki se uporabljajo v ptujski bolnišnici, stare 47 let. 

Proračun za nakup vse opreme tega naročila je 123 tisoč evrov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice