Slika je simbolična.
Društvo za zaščito živali Pomurja opozarja na mlade sove, ki jih je v tem času možno kje opaziti na tleh.

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili objavo Društva za zaščito živali Pomurja, v kateri opozarjajo na leglo mladih sov, ki so jih minule dni zaznali v Pomurju.

Pri drevesih v Pomurju zaznali mlade sove, ki ležijo na tleh

Kot so zapisali, so v zadnjem tednu prejeli s strani članov društva in ostalih Pomurcev veliko opozoril glede mladih sov, ki ležijo na tleh, predvsem pri drevesih.

»V zadnjem tednu smo dobili veliko informacij o sovicah, ki so na tleh. Gre za mlade sove, ki se šele učijo leteti ter jim to vedno v prvo ne uspe,« so zapisali v Društvu za zaščito živali Pomurja.

Tako jim lahko pomagate

Ker te sovice še ne znajo dobro leteti, jim je treba pomagati, da pridejo nazaj na drevo in v gnezdo.

V Društvu za zaščito živali Pomurja so zato pripravili nekaj nasvetov, kako reagirati, če med sprehodom naletite na sovo, ki leži na tleh.

»Če vidite na tleh mlado sovo, jo poskusite dvigniti na prvo vejo, ki vam je na dosegu. Njihova gnezda in mame so nekje v bližini.

Če je le možno uporabite za to kakšno brisačo, krpo, rjuho. Na ta način boste bolj varni vi sami.

Sove (ptice na sploh) so na vejah bolj varne kot na tleh. Psom in otrokom ne dovolimo, da se jim približujejo ali dotikajo.

K veterinarju jih peljite samo v primeru, da so poškodovane. Sicer prostoživeče živali ni dovoljeno izvzeti iz okolice,« so poudarili.

Dodali so, da enako velja za vse mlade ptice, ne samo sove, saj je v spomladanskem času zaznati več novih gnezd.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice