Ste se tudi vi povprašali, čemu nas tik nad vrhom glave preletavajo vojaška letala? Tak je odgovor.

Ugotovili smo, da gre za redno usposabljanje pilotov Slovenske vojske v letenju na nizkih višinah. Tako se piloti 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske že od srede, 14. februarja, izvajajo v sklopu rednega usposabljanja nizko letenje.

Tako na višinah od 60 metrov do 300 metrov (od 200 ft do 1000 ft) preletavajo z letali PC-9M Hudournik, to pa bodo počeli vse do 28. februarja. Smeri in čas letenja se določujeta glede na vremenske razmere, načrtovano letenje pa in še bo dnevno potekalo le na dveh smereh z intenzivnostjo dveh letal v eni uri. 

Pri usposabljanju se tudi upoštevajo zakonska določila in ostali predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z zrakoplovi Slovenske vojske, med izvajanjem pa se bodo skušali v največji možni meri izogniti letenju nad večjimi naselji, je sporočila Slovenska vojska.

Nizko letenje se bo izvajalo na štirih smereh

SMER 1
Letališče Cerklje ob Krki–Podsreda–Ljubečna–Stojnci–Renkovci–Vransko–Polule–Radeče–Brestanica–Letališče Cerklje ob Krki.

SMER 2
Letališče Cerklje ob Krki–Brestanica–Podsreda–Štor–Slovenska Bistrica–Ljutomer–Dravograd–Zreče–Mirna–Škocjan–Letališče Cerklje ob Krki.

SMER 3
Letališče Cerklje ob Krki–Brestanica–Dobrna–Ptujsko jezero–Dobrovnik–Gaberke–Blanca–Brestanica–Letališče Cerklje ob Krki.

SMER 4
Letališče Cerklje ob Krki–Šentjernej–Uršna sela–Črnomelj–Kočevska Reka–Velike Bloke–Šentjur–Podsreda–Brestanica–Letališče Cerklje ob Krki.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

joko-te v oko (nepreverjen)

toti fajrcagj brez avspuha je dober samo za vrane strašiti,,,Če bi ti pubeci imeli jajca bi poleteli na naš sveti piranski zaliv,,,ampak ne oni se rajši drkajo po našem lepem podravju in vrane strašijo s temi prdalicami
Je eden napisal, da jih vsaka Cesna prehiti, Podlunšek pa če samo mimo njih zapelje padejo toti kot pečeni vrabci z neba

Starejše novice