Drsališča so vse bolj priljubljena. V Spodnjem Podravju so jih letos postavili na Ptuju, v Kidričevem in v Ormožu. Daleč niso niti tri drsališča v Mariboru in največje drsališče daleč naokoli, ki so ga postavili v Rušah.

Štajerska prestolnica ima letos kar tri drsališča: eno v Ledni dvorani, dve pa na prostem. Trg svobode je letos znova tradicionalna lokacija, vendar brez strehe. Novost pa je pokrito drsališče pod Pohorjem. Drsalna steza, ki je speljana okoli fontane, sicer nima strehe, večji del pa, kajti »v dolinah ni več pravih zim, ni več snega, tako pa omogočamo ljudem vsaj neko zimsko radost« razlaga Bojan Šušteršič, upravljalec drsališča pod Mariborskih Pohorjem.

Pred leti je drsališče postavljal na Trgu svobode, zdaj je tam drugi ponudnik, ampak povpraševanja je očitno za vse dovolj. »Vsak se borimo za boljši produkt in boljšo dostopnost za takšna drsališča. To drsališče je tudi pokrito in v ponedeljek, ko je bil dež, je tu drsalo v dveh urah 50 ljudi,« dodaja Šušteršič.

Največje drsališče v regiji imajo v Rušah

Le dobrih 10 minut vožnje iz Maribora so pripravili največje drsališče pod zvezdami. Meri kar 800 kvadratnih metrov. Infrastrukturo, ki poleti služi kot ena izmed površin za rekreacijo v Športnem parku, so želeli izkoristiti tudi skozi hladnejši del leta, zato so pripravili veliko drsališče na prostem. Skozi celotno zimsko sezono tako družinam ter mladim zagotavljajo možnosti dodatnih vsebin in doživetij.

Tomi Prosnik iz Javnega zavoda CEZAM, je pojasnil, da so »lani zabeležili okrog 10.500 vstopov in pa izposoj drsalk. Tako bi ocenil, da se obiskovalci vračajo, s čimer smo seveda zadovoljni in si želimo, pograme ter samo drsališče še najprej gojiti kot tradicijo«.

Veliko drsališče v Rušah.

Povezovalno zgodbo lokalnega okolja ustvarjajo v Kidričevem

Podjetniki v občini Kidričevo, poslovni partnerji občine, člani lokalnih društev, občinske in okoliščke šole ter domačini in prostovoljci so se v Kidričevem povezali v skupni projekt. Devet let so gradili drsališče s hiškami. Danes ledena ploskev v parku meri skupno 600 kvadratnih metrov, saj so pokritemu drsališču dodali drsalno stezo.

»Mi smo ponosni na to, kar smo gradili skorajda že 9 let. Zdi se mi pomembno, da se gospodarstvo, javni sektor, društva, civilna družba, povezuje na tak način, da otrokom omogočimo uživanje. In staršem, da pridejo sem in da, ne glede na to, koliko denarja imajo v denarnici,« razlaga Mojca Meško, vodja parka. Na podlagi vložka vseh sodelujočih v lokalni skupnosti, lahko sedaj omogočajo brezplačno drsanje za vse. Lani so zabeležili kar 15.000 obiskovalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice