Priljubljena televizijska voditeljica se je iz malih ekranov podala v čisto nov svet … Izdeluje svoje torbice.

Znana slovenska televizijska voditeljica Lili Žagar, partnerica televizijca Marka Potrča, se zadnji dve leti ukvarja z nečim popolnoma novim.

Delo na televiziji je zamenjala z oblikovanjem torbic, a to ne le kakršnih koli – Žagarjeva se je odločila za oblikovanje cekarjev.

In veste, koliko računa Žagarjeva za svoje torbice?

Na spletni strani lahko vidimo, da sta na voljo dva modela torbic – torbica Lili stane 650 evrov, in torbica Inti, ki stane 750 evrov.

Foto: Spletna stran www.liliinti.com
Foto: Spletna stran www.liliinti.com

»Vsaka Lili Inti torbica je ročno spletena v Prekmurju iz slovenskega koruznega ličja. Za pletenje ene take torbice potrebujejo približno en dan in še dodatni dan, da se torbica na lesenem modelu posuši. Zato to ni ‘le’ torbica; to je kos edinstvene umetnosti in tradicije, ki nosi svojo zgodbo, v katero je vloženo ogromno truda in ljubezni. Gre za tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod, vendar počasi izumira, saj je pri nas le še peščica žensk, ki to obvlada. Tukaj ni masovne proizvodnje. Vsaka torbica je unikat. Vsaka je malce drugačna in zato tako posebna. Že od začetka je bila moja vizija tudi, da bom koruznemu ličju dodala nekaj sodobnosti in to sem dosegla z usnjem. Ker pa sem za svoje torbice želela le najboljše, sem se podala na pot iskanja in na jugu Španije, v Andaluziji, našla vas Ubrique, ki je znana po 300 let dolgi usnjarski tradiciji, kjer med drugim svoje torbice izdelujejo tudi najprepoznavnejše svetovne blagovne znamke. In tam so moje torbice, prav tako ročno in s pozornostjo za vsak detajl, španski usnjarski mojstri dokončali z usnjem,« je Žagarjeva zapisala na svojem Facebook profilu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice