ZDRUŽIMO MOČI, DELIMO SI PREVOZ je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Z deljenjem prevoza zmanjšamo lastne transportne stroške in ogljični odtis, naša dnevna potovanja pa postanejo še zabaven družabni dogodek.

V Mestni občini Ptuj se bodo v Evropskem tednu mobilnosti od 16. do 22. septembra odvili številni zanimivi dogodki in aktivnosti, ki nas bodo povezali v prizadevanju za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti.

Pridružite se tudi vi z aktivno udeležbo na številnih dogodkih:

16. 9. ob 9.30 - Rekreativno kolesarjenje v okviru 23. Ptujskega športnega vikenda (Mestni stadion Ptuj–Ranca–okoli jezera–opazovalnica ptic–peš most–Mestni stadion Ptuj. V primeru dežja kolesarjenje odpade.)

16. 9. ob 15. uri – Kolesarski vodeni ogled po Ptuju (TIC Ptuj na Slovenskem trgu–Dominikanski samostan–III. Mitrej–Minoritski samostan–Mestni trg–Slovenski trg (prijavite se na [email protected] do 15. 9.)

18. 9. ob 18. uri – Potopisno predavanje 'Kolesarjenje za užitek ob Donavi do njenega izliva' (Muzikafe)

19. 9. ob 15. uri - Otvoritev pumptrack steze ob 16. uri zabavno tekmovalni program

20. 9. ob 10. uri – Predstavitev nordijske hoje (pri GH Primus)

22. 9. ob 12. uri – Organizirano kolesarjenje ob dnevu brez avtomobila (Mestni trg–Ranca)

Aktivnosti, ki se bodo v tem tednu odvijale na Ptuju, spodbujajo promocijo, izobraževanje in ozaveščanje različnih ciljnih skupin o pomenu trajnostne in aktivne mobilnosti za kakovost bivanja, zdravja in okolja ter spodbujajo preizkušanje in uvedbo trajnih prometnih ukrepov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice