V Veliki Nedelji organizirajo dobrodelni koncert za 4-letna dvojčka z cerebralno paralizo, ki se odpravljata čez lužo na operacijo in zdravljenje.

Anej in Jaka sta dvojčka, ki sta se rodila pri 25. tednu nosečnosti. Kljub temu, da sta ob rojstvu tehtala le 770 in 760 gramov in imela zgolj dva odstotka možnosti za preživetje, sta bila prava borca, ki sta danes prava junaka. 

Zaradi prezgodnjega rojstva imata Jaka in Anej obliko cerebralne paralize, ki se kaže v hoji po prstih ter bolečinah in zategnjenosti mišic na nogah. Prva štiri leta sta preživljala na fizioterapijah, rehabilitacijah v Rehabilitacijskem centru Soča, terapijah z živalmi in mnogih specialističnih obravnavah.

Februarja 2018 pa bosta svojo borbo nadaljevala pri svetovno priznanem nevrologu Parku iz otroške bolnišnice v Missouriju v ZDA. Park je potrdil, da sta dvojčka primerna za operacijo hrbtenice. Po posegu ne bo več zategovanja mišic in bolečine. Anej in Jaka bosta lahko kmalu normalno hodila.

Dolgo okrevanje velik finančni zalogaj

Za zdravljene v tujini so predvideni visoki stroški, ki so povezani z ortopedsko operacijo, potnimi stroški, bivanjem celotne družine pred in po operaciji ter daljšo rehabilitacijo po operaciji. Vsi stroški, ki so povezani z zdravljenjem in bivanjem v tujini, so za družino prevelik zalogaj, zato se za prikupna dvojčka organizira dobrodelni koncert, sredstva pa bodo namenjena pokritju stroškov, povezanih z zdravljenjem. 

Koncert s številnimi glasbeniki

Dobrodelni koncert bo potekal 4. februarja ob 18. uri v Športni dvorani Velika Nedelja. Na koncertu bodo sodelovali Ansambel Saša Avsenika, Skupina Gadi, Natalija Verboten, Ansambel Akordi, Ditka, Mladi Dolenjci, Barbara iz skupine Donačka, Ansambel Opoj, Ansambel Smeh, Ansambel Zreška Pomlad, Ansambel Žargon, Mladih 5 in Vokalna skupina Virtus.

Pomoč za dvojčka

Vsi, ki bi želeli pomagati Aneju in Jaku z donacijo, lahko donacije nakažete na RKS-Območna izpostava Ormož 
na poravnalni račun banke številka: SI56010000000400014,
sklic: SI11 1682750-30000044458. 
V namenu prosim navedite: ZA HANŽELIČ OD vaše ime in priimek ali ime vašega podjetja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice